Jimmie Åkesson kallar massmedias bild av klimathotet för en ”ny religion”

Sverigedemokraterna är starkt kritiska till bilden av att världen just nu står inför en livshotande klimatkris. ”Påminner väldigt mycket om hur invandringsdebatten lät för ett antal år sedan” kommenterar partiledaren Jimmie Åkesson.

I veckan skickade SVT Nyheter ut en enkät till samtliga riksdagsledamöter där en av frågorna löd: “FN:s generalsekreterare säger att världen står i brand och att det pågår en klimatkris. Håller du med om det påståendet?”. Som alternativ kunde ledamöterna svara antingen ”håller med helt”, ”håller med delvis”, “delvis inte håller med” eller ”inte alls håller med”.

Enligt SVT ska enkäten ha bemötts med svagt intresse från de olika partiernas representanter. Endast 108 av 349 ledamöter skickade tillbaka ett svar. Från Sverigedemokraterna svarade enbart åtta av 73 ledamöter, varav sex svarade “inte alls håller med” eller “delvis inte håller med” avseende FN:s generalsekreterares uttalande.

Jimmie Åkesson starkt kritisk

Som kommentar på enkäten svarar Jimmie Åkesson ärligt och rakt: ”Jag vet inte var i FN:s klimatpanels olika skrifter som man säger att vi här och nu befinner oss i en klimatkris, jag har inte sett det”.

Han beskriver massmedias bild av klimathotet som en ”ny religion”.

Det påminner ju väldigt mycket om hur invandringsdebatten lät för ett antal år sedan. Man får inte ifrågasätta eller anlägga andra perspektiv för då kallas man klimatförnekare, tillägger Åkesson.

”Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik”.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Elsa Widding har gjort sig känd för att med vetenskaplig fakta peka på att klimatkrisen är kraftigt överdriven så som den beskrivs i massmedia. Om den tidigare socialdemokratiskt ledda regeringens förda klimatpolitik säger hon ”Allt vi gör inom klimatområdet [i Sverige] är symbolpolitik”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter