Joakim Lamotte kommer tillbaka

Medborgarjournalisten Joakim Lamotte kommer tillbaka som journalist efter att ha varit borta i nästan ett år. Lamotte kommer fortsätta granska missförhållanden – men bara för den som betalar.

Joakim Lamotte meddelade idag på sin Facebook att han kommer tillbaka som journalist. Detta efter att ha lämnat journalisten på grund av hat och hot som inte bara drabbade honom utan också hans nära omgivning, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

”Dags för comeback!”

Anledningen till att Lamotte kommer tillbaka som journalist uppger han är att problemen fortsatt i Sverige i oförminskad takt.

– Medan omvärlden blir allt oroligare så fortsätter problemen i Sverige i oförminskad takt. I det läget behövs oberoende journalister mer än någonsin. Därför har jag, tillsammans med min familj, beslutat mig för att börja jobba som journalist igen, skriver Lamotte.

En anledning att Lamotte lämnade som journalist var att hotbilden mot honom och hans familj blivit för stor. Nu meddelar han att polisen har börjat ta denna hotbild på allvar och att det är en stor anledning att han vågar ta steget att bli journalist igen.

– En stor anledning till beslutet är även att polisen äntligen börjat ta hotbilden mot mig och min familj på allvar. Under det senaste halvåret har tre personer dömts och flera polisanmälningar är under utredning, skriver Lamotte.

Bara för den som betalar

Den journalistik som Lamotte kommer att bedriva och publicera kommer inte att vara tillgänglig för alla. Denna gång kommer Lamotte att lägga allt material bakom en betalvägg.

– Dessutom har jag fått en unik möjlighet att som den första i Sverige kunna erbjuda prenumerationer på min Facebooksida. Det innebär att mina reportage endast kommer vara tillgängliga för er som är genuint intresserade. Därmed kommer vi slippa alla nättroll som endast härjar i mina kommentarsfält för att sabotera, skriver han och fortsätter,

– Jag tänker från och med nu börja producera unikt innehåll som endast är tillgängligt för prenumeranter. Det kommer bli granskande reportage, livesändningar från platser i Sverige, intervjuer med intressanta personer och debattinlägg. Dessutom kommer jag uppdatera er om mitt bokprojekt och om den pågående rättsprocessen mot Näthatsgranskaren.

Den som vill ta del av Lamottes material kommer att få betala 55 kronor i månaden.

Återkomsten hyllas

När Lamotte valde att lämna journalistiken i juni förra året var det många som blev ledsna och uppgivna. När han nu meddelar sin återkomst har reaktionerna inte väntat.

Facebook-inlägget har i skrivande stund över 5000 gilla-markeringar, 574 kommentarer och delats 198 gånger. Flera användare är mycket positiva och lovordar hans framtida arbete.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter