Joe Biden hade hemliga dokument i oskyddat skåp

President Joe Biden har påkommits med att förvara säkerhetsklassade dokument på sitt privata kontor under flera år. Reaktionerna från systemet utgör en dubbelstandard gentemot Donald Trump och Republikanerna.

Under måndagen avslöjades det att president Joe Biden förvarat hemligstämplade dokument i ett oskyddat skåp på hans privata kontor hos tankesmedjan Penn Biden Centre, rapporterar Fox News. Det var i samband med att hans advokater tömde kontoret, som användes 2017 till 2020, som dokumenten påträffades.

Avslöjandet har mötts av kritik från politiker och journalister. Fox News kunde även rapportera hur Biden vägrade svara på frågor under en pressträff. Han lät istället sin pressekreterare svara att dokumenten inte hade begärts tillbaka och helt enkelt hade glömts kvar, men att advokaterna samarbetade med myndigheterna i frågan.

Joe Biden får obekväma frågor, Donald Trump utsätts för räd

Det har i nuläget stannat vid just kritik och inte resulterat i det som drabbade den tidigare presidenten Donald Trump. Frihetsnytt skrev i somras om räden som den federala polisen FBI riktade mot hans residens Mar-a-Lago i Florida, med anledning av att han skulle ha fått med sig hemligstämplade dokument. Ett kassaskåp bröts upp, men inget hittades.

Både Trump-anhängare och republikanska politiker riktade kritik mot FBI och menade att det rörde sig om politiska trakasserier. När historien om Trumps eventuella dokumenthantering uppmärksammades var Joe Biden den första att kasta sten.

”Hur kunde detta hända? Hur kan någon vara så oansvarig? Och jag tänkte att den information som fanns där skulle kunna kompromettera källor och metoder”, sade han då till 60 Minutes.

Men nu har Biden gjort exakt samma sak. Det har fått Trump att gå ut på sin sociala media och fråga när FBI kommer att utföra räder mot Bidens hem, eller till och med Vita huset.

Dubbelstandard

Även representanthusets nye talman, Kevin McCarthy, riktar kritik mot Biden och den tydliga dubbelstandarden. Han påtalar dels hur Demokraterna aktivt försökte använda Mar-a-Lago-historien för att komma åt Trump, men att de ”överspelade sitt kort”, samt det faktum att Biden haft de aktuella dokumenten i sin ägo betydligt längre tid än Trump ska ha haft, rapporterar Fox News.

En fråga som Twitter-kontot Trump War Room ställer är huruvida presidentsonen Hunter Biden hade tillgång till kontoret. Hunter är ökänd för flera ljusskygga aktiviteter, men framförallt är det historien om hans lap-top, där han förvarade topphemlig information oskyddad, vilket Frihetsnytt skrivit om, som han blivit mest känd för.

Reaktionerna på Biden-familjens informationshantering visar på en tydlig dubbelstandard inom etablissemanget. Om personen anses ha fel åsikter, såsom i fallet med Donald Trump, rättfärdigar det integritetskränkande åtgärder från statsmakten. Om personen anses ha rätt åsikter, som i fallet med Biden, möts det endast av kritik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter