Joe Biden stämd för systematiskt åsiktsförtryck

Chefsåklagaren i Missouri riktar en stämning mot Joe Biden och Big Tech för systematiskt åsiktsförtryck på sociala medier

I början av maj 2022, påbörjade Eric Schmitt, chefsåklagaren i den amerikanska delstaten Missouri, ett omfattande rättsfall mot Biden-administrationen rörande lagvidrigt åsiktsförtryck mot Trumpväljare på sociala medier. Stämningen, som väckts tillsammans med Louisianas chefsåklagare, lämnas in till USA:s distriktsdomstol för det västra distriktet i Louisiana och riktar sig mot Bidens administration samt ett antal myndigheter som sorterar under landets federala regering, däribland:

  • Joe Biden
  • Anthony Fauci
  • National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)
  • Department of Homeland Security (DHS)
  • DHS sekreterare Alejandro Mayorkas
  • CyberSecurity and Infrastructure Security Agency (CISA)
  • Center for Disease Control and Prevention (CDC)
  • Tidigare chef för sanningsministeriet Nina Jankowicz
  • Bidens tidigare pressekreterare Jen Psaki
  • Samt ett flertal andra byråer och tjänstemän

Missouris chefsjurist anklagar Biden-regimen för att både konspirera med och även tvinga Big Tech sociala medieföretag att censurera miljontals amerikaner på deras sociala mediekonton genom ett statligt inrättat censurprogram.

Ett känt mönster

Bland de samhällsfrågor som varit föremål för de största inskränkningarna står kritik mot kraven på ansiktsmask och nedstängningar i samband med covid-19-pandemin, teorin om dess ursprung genom läckage från det biologiska laboratoriet i Wuhan, information om vaccinbiverkningar relaterat till covid-19, den utbredda uppfattningen att omfattande bedrägerier avgjorde presidentvalet 2020 samt Hunter Bidens så kallade ”laptop from hell”.

Användare på sociala medier som publicerat inlägg relaterat till huvudsakligen de ovanstående frågorna har mötts av systematiskt åsiktsförtryck genom olika metoder, däribland plötslig kontouppsägning, tillfällig kontoavstängning, införandet av varningsrutor på inlägg som hävdar att inläggets påstående är falska, ”skuggbanning”, justering av algoritmer för att undertrycka eller tona ner specifika ämnen eller profiler, undertryckande av debattinlägg på allmänna forum, överexponera negativa kommentarer och smutskastning av det presenterade innehållet samt så kallad ”demonetizing” – att kraftigt minska en skribents eller videoskapares ersättning genom annonsintäkter.

Chefsjurist Eric Schmitt har gett in en omfattande bevisning i syfte att förhindra att Biden-administrationen kränker amerikanernas rättigheter enligt det första tillägget till USA:s konstitution. Domstolen uppmanas att:

Omedelbart förhindra Biden-administrationen från att samarbeta med och/eller tvinga Big Tech att censurera amerikanska medborgares rätt till yttrandefrihet och möjliggöra en undersökning av Joe Bidens åsiktsförtryck på sociala medier. Nättidningen Gateway Pundit tillhandahöll en stor mängd bevis för denna systematiska censur som därefter lämnats till domstolen av chefsåklagare Schmitts kansli.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter