Joe Bidens korruption bekräftad

E-postmeddelanden från Hunter Bidens affärspartner James Gilliar visar att det är Joe Biden som kallas ”the Big Guy” i deras meddelanden. Det betyder att presidenten inte bara känt till sonens skumraskaffärer utan varit direkt inblandad i dem.

Hunter Bidens skörlevnad med knark och prostituerade har varit känd länge, liksom hans affärer med korrumperade affärsmän och politiker i Ukraina och Ryssland. Hans pappa presidentens inblandning har däremot förnekats.

Nu har en visselblåsare lagt fram ett nytt e-postmeddelande som visar att Joe Biden verkligen var inblandad.

Den 14 oktober 2020 kunde New York Post publicera e-post från Hunter Bidens ökända laptop som tycktes visa att Joe Biden och hans son ägnat sig åt så kallad ”influence peddling”, alltså att sälja sitt politiska inflytande för pengar.

”Kära Hunter, tack för inbjudan till Washington DC och att du gav mig möjligheten att träffa din far och tillbringa lite tid tillsammans”, skrev Vadym Pozjarskyj på det korruptionsanklagade ukrainska finansbolaget Burisma den 17 april 2015. Det var mindre än ett år efter att Joe Biden fått Ukrainas regering att avskeda den åklagare som ledde en förundersökning mot Burisma.

Bolaget betalade Hunter en miljon dollar per år. Frågan är vad som kan ha gjort det värt pengarna för Burisma med tanke på att Hunter i stort sett saknar kompetens, och det uppenbara svaret är politiskt inflytande.

Tystades av Twitter

Att i utbyte mot pengar använda pappas inflytande över den politiska processen – Joe Biden var vid denna tidpunkt vicepresident under Barack Obama – för att gynna skumma utländska affärsintressen är naturligtvis själva inbegreppet av korruption, och ifall det inte varit för att större delen av det amerikanska medieetablissemanget aktivt gått in för att tysta storyn – bland annat stoppade Twitter användare från att dela den och låste New York Posts konto – hade avslöjandet förmodligen sänkt Joe Biden i presidentvalet som hölls några veckor senare.

Det framgår i ett mejl att Joe Biden, av lätt insedda skäl, vill hålla sin inblandning i sonens skumraskaffärer strängt hemlig. I flera mejl nämns däremot ”the Big Guy” som New York Post och andra republikanska medier pekat ut som Joe Biden. Tony Bobulinski, en tidigare affärspartner till Hunter, vittnar om att Joe Biden är ”the Big Guy”.

Det framgår att ”the Big Guy” är inblandad i korruptionsaffärerna, men Joe Biden har fortsatt att förneka sin inblandning och kunnat vifta undan frågor om saken.

Spiken i kistan

Förra veckan försåg en visselblåsare republikanska utredare med ett tidigare okänt e-postmeddelande som får anses en gång för alla slå fast att ”the Big Guy” är kodnamnet på Joe Biden i kretsen kring Hunter. Det innebär i sin tur att han kan knytas till att själv ha varit inblandad i, och fått pengar för, Hunters skumraskaffärer utifrån vad man kan läsa i andra mejl.

I mejlet försöker Hunters affärsparther James Gilliar, en före detta elitsoldat kopplad till brittisk underrättelsetjänst, lugna en icke namngiven person som oroar sig över att ”en senatskommitté och justitiedepartementet” kan börja undersöka Hunters affärer och att ”Hunter och/eller Joe eller Joes kampanj [kommer att] skjuta ett skott åt vårt håll”.

”Det vore galet att göra det med all information och alla fakta vi har [men vad händer om] de försöker få det till att ’Åh, men vi var aldrig inblandade. Det var [Joe Bidens bror] James idé … och försöker göra oss till kollaterala skador?” frågar den icke namngivna personen Gilliar i mejlet.

Gilliar säger åt honom att inte oroa sig: ”Jag ser inte hur det skulle kunna fungera för dem”, svarar han och fortsätter:

I det scenario där han vinner tror jag inte att de vill väcka den björn som sover.

Ifall de förlorar tror jag ärligt talat inte att the Big Guy bryr sig om det eftersom han kommer att vara upptagen av att fokusera på all annan skit han håller på med.”

I ett mejl från Gilliar till Hunter den 13 maj 2017 framgår att ”the Big Guy” har tilldelats 10 procent av aktierna i ett lukrativt projekt med kinesiska energibolaget CEFC.

Faksimil New York Post.

FBI undviker att utreda

FBI anklagas av republikaner för att medvetet undvika att utreda Hunter och Joe Bidens skumraskaffärer i Ukraina. Man jämför med de enorma resurser som lades på att vända på varje liten sten när det gällde Donald Trumps förbindelser med Ryssland, där man trots en av världens största brottsutredningar någonsin inte lyckades hitta några bevis för att Trump begått några oegentligheter.

New York Post avslutar:

Joe Biden har upprepade gånger sagt att han inte ’visste något om min sons affärer i Europa’.

Men laptopen är full av bevis för motsatsen. FBI har haft laptopen i sitt förvar sedan december 2019 då den lämnades över av laptop-reparatören John Paul Mac.

Nu vet vi varför FBI aldrig undersökt laptopen, tack vare visselblåsare som berättat för republikanske senatorn Chuck Grassley om en omfattande ansträngning inom byrån för att misskreditera negativ information om familjen Biden som rysk desinformation.”

Justitieminister Merrick Garland dök gärna upp på NBC nu i veckan för att låta sig intervjuas om att hålla Donald Trump ansvarig för Trumps roll i upploppet vid Kapitolium den 6 januari 2021. ’Vi eftersträvar rättvisa på ett opartiskt sätt’, sade han.

Bara inte när det gäller familjen Biden.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter