Joe Bidens miss väcker munterhet

Vid ett besök i Kanada under gårdagen berömde USA:s president Joe Biden Kina i stället för Kanada när han kommenterade landets hållning till migration. Missen väckte munterhet i parlamentet.

Det var under ett tal i det kanadensiska parlamentet där Joe Biden skulle kommentera amerikansk migrationspolitik som han gjorde missen, skriver Fox News.

– I USA utökar vi lagliga vägar för migration, för att söka säkerhet och humanitär… humanitär grund, samtidigt som vi avskräcker från olaglig migration som ger näring åt exploatering och människohandel, inledde presidenten.

– Så i dag applåderar jag Kina för att ha tagit steget ut… ursäkta mig, jag applåderar Kanada, snubblade Biden vidare medan de kanadensiska parlamentsledamöterna skrattade.

– Ni kan förstå vad jag tänker om… om Kina. Jag tänker inte gå in på det ännu, rättade sig Biden.

Stämningen mellan USA och Kina är inte den bästa i nuläget vilket gjorde fadäsen än mer speciell. Spänningen mellan länderna eskalerar och samma dag hotade kinesiska tjänstemän den amerikanska flottan med ”allvarliga konsekvenser” efter att ett amerikanskt krigsfartyg setts i Sydkinesiska havet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter