Jonas Nilsson berättar om sin nya bok inför bokmässan

Lagom till den Nya Bok- & Mediemässan den 7 oktober släpper Jonas Nilsson sin nya bok om det sydafrikanska vita samhället Orania. Frihetsnytt har fått en intervju med honom om vad man kan förvänta sig.

Författaren och dokumentärfilmaren Jonas Nilsson är bokaktuell igen och dess innehåll har Frihetsnytt skrivit om i en tidigare artikel. Nu berättar Nilsson om de två evenemang då boken kommer att lanseras: konferensen Fria Ord i Svenskarnas hus den 30 september, samt Nya Bok- & Mediemässan den 7 oktober.

Du som inte har säkrat din biljett till mässan kan göra det i Frihetsnytts webbutik.

Frihetsnytt har talat med Nilsson om vad han kommer att presentera vid dessa tillfällen.

Vad kan man förvänta sig från de två lanseringstillfällena, Fria ord och Nya Bok- & Mediemässan?

Jag kommer att presentera boken. Man kan även förvänta sig intressanta diskussioner, samt få träffa människor som också tänker utanför de snäva ramar som finns inom etablissemangets åsiktskorridor.

Kommer det att vara någon skillnad mellan presentationerna vid dessa två tillfällen?

Det blir ju lite begränsat i presentationstid och det känns lite tråkigt att göra samma framförande, så jag kommer att fokusera på olika aspekter av Orania på respektive konferens. Så det kommer att bli två olika framföranden.

Varför ska man köpa boken?

– Därför att Orania utgör en potentiell lösning på de utmaningar som även vi står inför, med skillnaden att vi inte är lika långt gångna som Sydafrika. Det kan vara väldigt nyttigt för oss att se hur människor som har det mycket värre än vi har det, och hur de har orienterat sig mot lösningar.

Därigenom kan vi kanske finna lösningar själva, eller perspektiv som vi inte har tänkt på, och kanske till och med låta oss inspireras av dem.

Det finns olika alternativ av boken. Vad är skillnaden?

Det är tre olika nivåer. Den ena är en hybridbok, som är en fotobok och en politisk analys. En variant av boken är tryckt på klassiskt bokpapper. I och med att det är en fotobok kan man även köpa den med ett tyngre papper, som är mer anpassat för fotografier.

Sen finns det en variant med hårdpärm till fotopappret.

Kommer samtliga alternativ att finnas att köpa på bokmässan?

Tyvärr inte, då är det bara den klassiska boken som har hunnit komma från tryckeriet. Men de kan lägga en beställning på plats för alternativen med fotopapper. Jag kommer även att ha med mig ett visningsexemplar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Dom vita i SA är i en fruktansvärd situation.

    Jag gjorde det jag kunde för att stötta Ian Smith i Rhodesia och Syd Afrikas nationalistregering . Jag kände instinktivt att det var fel att utlämna sig åt majoritetens godtycke.

    Några framåtblickande svenskar försöker ju skapa ett Svenskarnas Hus och hoppas att flera skall följa efter till orten.

    I just detta fall är det väl arbetsmarknaden som är problem på mindre orter.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter