Jönköpings län fick ingen varning om översvämning

Just nu är stora dela av Västra Götalands län, Jönköpings län och Hallands län drabbat av översvämningar. Men Jönköpings län fick ingen varning från SMHI om det och riktar nu kritik mot väderinstitutet.

Frihetsnytt kunde i lördags rapportera om den röda vädervarning som SMHI utfärdat om översvämningar av sjöar i anslutning till Övre Viskan och Övre Ätran i Västra Götalands län.

Nu verkar det dock inte som att Jönköpings län fick någon varning om översvämning. De enda varningar som utfärdas för Jönköpings län är endast för höga flöden, på grund av att den angränsande Storån räknas som ett litet vattendrag, rapporterar SVT.

Mycket hade dock kunnat åtgärdas om Jönköpings län fått en ordentlig varning om att risken fanns för översvämning, vilket nu har drabbat Gnosjö kommun, som ligger i länet.

Enligt Jan Sandberg, teknik- och fritidschef Gnosjö kommun, är det oerhört viktigt för allmänhetens trygghet och välmående, liksom för kommunekonomin, att ordentliga varningar utfärdas.

Vilda västern-parken High Chaparral, som ligger i Gnosjö, fick på ett dygn uppleva en höjning av vattennivå på 14 centimeter, rapporterar SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter