Jordan Peterson föreslår alternativ till WEF

Den omåttligt populäre psykologiprofessorn Jordan Peterson har lanserat ett förslag på ett alternativ till World Economic Forum.

Det var i ett framträdande hos den frispråkige poddaren Joe Rogan som Jordan Peterson, psykologiprofessorn som gjort sig ett namn som en konservativ och personutvecklande opinionsbildare, lade fram ett förslag på ett alternativ till World Economic Forum (WEF).

Inget fokus på maktökning genom olika katastrofhot

Som WEF själva framställer sig, ligger deras fokus på att bekämpa olika stora hot som de menar att världen står inför. Det är framförallt det så kallade klimathotet, världsfattigdom och hunger, samt pandemier, såsom Covid. Lösningarna som presenteras på de årliga mötena i schweiziska Davos, består i regel av att de enskilda länderna och deras befolkningar ska lämna över mer makt till storföretag och organisationer som är kopplade till WEF.

Ett centralt begrepp, som WEF själva använder, är ”The great reset” (sv. ”den stora återställningen”), där världsekonomin ska återställas enligt nya förutsättningar efter pandemin. Den återställningen skulle innebära omfattande inskränkningar i den enskildes fri- och rättigheter, med hänvisning till att det ska motverka klimatpåverkan.

Det mest ökända exemplet är citatet ”you will own nothing and be happy” (sv. ”du kommer inte att äga något och vara lycklig”) från video med ”förutsägelser” inför 2030. Folk ska inte äga något, utan vara beroende av att hyra saker från företagen. Då blir människan helt beroende av företagens välvilja för att överhuvudtaget kunna leva ett drägligt liv.

Ett utvecklande alternativ till WEF

Det är den ovan nämnda agendan som Peterson vill motverka med det alternativ som presenterades.

Redan nu är strukturen för alternativet upplagd och runt 2 000 företag, samt kulturella och politiska personligheter kommer att bjudas in till det första mötet, som äger rum i oktober eller november i London. Den stora skillnaden mellan WEF och den nya sammanslutningen, kommer främst att vara att den senare inte kommer att fokusera på undergångspropaganda och använda det som ursäkt till att inskränka fri- och rättigheter.

Istället ska fokus ligga på sådant som lyfter människan och de möjligheter som faktiskt finns att utveckla och förbättra samhället. Det kommande mötet kommer att fokusera på hur man utvecklar energiproduktionen (med hjälp av ny kärnkraftsteknik), hur man skyddar individuella friheter mot tyranni, samt hur negativa födslotal ska motverkas med familjevänlig politik.

Exakta detaljer om mötet kommer att offentliggöras när det börjar dra ihop sig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter