Jordan Peterson tvingas till PK-undervisning

Kanadensaren Jordan B. Peterson är utbildad psykolog, och även en kontroversiell och uppskattad debattör. Ibland förenar han i viss mening de rollerna. Nu vill tillsynsmyndigheten i Ontario tvinga honom att genomgå en kurs i ”professionalism” när det gäller uttalanden i den offentliga debatten. En domstol har avslagit Petersons invändningar, och nu tänker han gå kursen och ge den största möjliga publicitet.

Jordan B. Peterson gör ofta bruk av sin professionella bakgrund som professor i psykologi även i sin roll som kontroversiell debattör med traditionella värderingar.

Han har många personer som uppskattar det han gör i offentligheten, men det finns också många i PK-kretsar som gärna skulle se att han avstod från offentliga uttalanden.

Uttalanden gav krav om ”PK-kurs”

Nu har han gjort en serie offentliga uttalanden, om politiker, om en överviktig fotomodell och en transaktivist som sammantagna har fått honom anmäld till den tillsynsmyndighet som tar ställning till psykologers yrkesutövning, College of Psychologists of Ontario, där han bor i Kanada. Det rapporterade Frihetsnytt om redan i januari.

Tillsynsmyndigheten har dömt honom att på egen bekostnad genomgå en kurs i ”professionalism i offentliga uttalanden”. Bedömare ser kursen som en kurs i politisk korrekthet.

Jordan Peterson lovar att avslöja allt om kursen

Jordan Peterson har överklagat beslutet med motiveringen att tillsynsmyndigheten har uppsikt specifikt över vad han gör som psykolog i behandlingen av patienter, men däremot inte har något speciellt att göra med vad han säger som debattör.

Sedan domstolen dömde att han måste genomgå kursen har han nu beslutat medverka och samtidigt ge den största möjliga publicitet, vilket CBC rapporterar. Han menar att han kommer att få de flesta på sin sida i frågan om ifall han eller tillsynsmyndigheten har rätt.

Att vägra gå kursen skulle kunna leda till att han förlorar sin licens att utöva sitt yrke, en licens som han menar att han har förtjänat och vill ha kvar även om han inte längre behandlar patienter

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter