Jordbruksaktuellt: Sverige dumpar konkurrenskraften

Stefan Ljungdahl, vd på Sveriges största jordbrukartidning, rasar i en ledarartikel mot hur Sveriges politiker saboterar för våra bönder.

”Norge dumpar elskatten – Tyskland dumpar drivmedelsskatten – Sverige dumpar konkurrenskraften”. Så sammanfattas svenska politikers agerande i Jordbruksaktuellt, Sveriges största branschtidning för jordbrukare.

Tidningens vd Stefan Ljungdahl pekar på hur Sverige först gick med i EU och hur politikerna sedan såg till att sabotera svenska jordbrukares möjlighet att konkurrera på en fri marknad där vi inte längre kunde skydda svenska jordbrukare från internationell konkurrens.

Nu, under pågående livsmedelskris, visar politikerna återigen sin inkompetens, skriver Ljungdahl. Han pekar på hur norska politiker bestämt sig för att sänka skatten på de skenande elpriserna, medan tyska politiker kraftigt har sänkt drivmedelsskatterna.

”Dieseln är nu hela sju kronor billigare i Tyskland än i Sverige. Beakta dessutom de större avstånden i glesbefolkade, avlånga Sverige”, påpekar Ljungdahl.

”Den svenska konkurrenskraften och välståndet äventyras när regeringen till synes gläds åt ökade skatteintäkter i energikrisens spår, samtidigt som politikerna i våra grannländer skyndsamt agerar för att minimera skadorna av de skenande energipriserna”, sammanfattar Jordbruksaktuellt och avslutar med:

”Passiviteten är oförlåtlig.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter