JUST NU! Irans president kan ha dött

Flera medlemmar av den iranska regeringen befaras döda efter en helikopterkrasch. Bland annat tros landets president vara en av de döda.

Under söndagskvällen försvann en helikopter som transporterade Irans president Ebrahim Raisi och utrikesminister Hossein Amirabdollahia i gränsområdet mot Azerbajdzjan. Efter intensiva sökinsatser har man hittat det utbrunna vraket efter helikoptern, i ett område med svår bergsterräng och kallt väder, rapporterar Reuters.

President Raisis helikopter totalförstördes i kraschen… tyvärr befaras alla passagerare vara döda, säger en tjänsteman till Reuters. Utöver presidenten och utrikesministern fanns ytterligare sju personer ombord. Inga kroppar har dock i nuläget hittats.

Orsaken till kraschen är okänd, men kan ha orsakats av det svåra vädret. Raisi hade varit på statsbesök i Azerbajdzjan, för att inviga ett gemensamt dammprojekt.

Kan bli landets mäktigaste man

Raisi utgör, i egenskap av Irans president, landets näst mäktigaste man, efter det religiösa överhuvudet, ayatolla Ali Khamenei. Det har spekulerats i om Raisi skulle kunna utgöra en potentiell efterträdare till Khameini, som är 85 år gammal.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter