Just nu! Ockupation på KTH

Artikeln har uppdaterats
En grupp aktivister har barrikaderat sig på KTH i Stockholm. Frihetsnytt var på plats och dokumenterade.

Runt 12-tiden under fredagen kom nyheten att en grupp aktivister tagit sig in på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Dessa har barrikaderat sig på tredje våningen i studentkårshuset. Ett enormt polisuppbåd är på plats.

Polisen har tagit sig in i byggnaden, men ett par personer har barrikaderat sig i ett rum och hängt ut en palestinsk flagga. Aktionen riktar sig mot KTH:s samarbete med israeliska lärosäten.

Vänsterextremister på plats

Utanför har en grupp på 30-40 demonstranter samlats och skanderar slagord. Frihetsnytts utsände noterar även att den vänsterextreme veteranen Mathias Wåg är på plats. Han har själv en bakgrund av ockupationer. På 90-talet var han med i en grupp som ockuperade Dagens Nyheters redaktion.

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson kommenterar Wågs närvaro.

Man blir misstänksam när det ser ut var ett antal personer som kommer från de miljöer där Wåg brukar röra sig i, det vill säga från AFA. Att han är så snabbt på plats där tillsammans med vänsterextremister, det tycker jag är ett märkligt sammanträffande, även om det inte bevis något. Han är ju själv dömd för den här ockupationen av DN-skrapan 1994. Det skulle inte förvåna mig om han är inblandad i den här ockupationen, säger Larsson.

Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Mathis Wåg (vinröd tröja) Foto: Frihetsnytt
Mathias Wåg (vinröd tröja) Foto: Frihetsnytt
Mathis Wåg (vinröd tröja) Foto: Frihetsnytt
Mathias Wåg (vinröd tröja) Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
Foto: Frihetsnytt
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter