Just nu: traktorer från hela Tyskland rör sig mot Berlin

Måndagen är sista dagen för de enorma bondeprotester som har skakat Tyskland. Aktionsveckan kommer att avslutas med en jättelik demonstration i huvudstaden Berlin. Redan nu kraftsamlar bönder från hela Tyskland inför en avslutande styrkeuppvisning.

I en vecka har de jättelika bondeprotesterna pågått i Tyskland. Tusentals traktorer har blockerat motorvägarna och fått landet att stanna upp. Högt uppsatta politiker som jordbruksministern och förbundskansler Olaf Scholz har konfronterats.

Nu kraftsamlar Tysklands bönder för en jättelik demonstration i huvudstaden Berlin, för att slutgiltigt visa styrkan i sin enighet.

Redan under söndagskvällen rullade traktor, lastbilar och andra jordbruksmaskiner in i Berlin från hela Tyskland. Enligt Sächsishe.de är 5 000 traktorer på väg. Samtidigt har polisen räknat med att 3 000 traktorer, 2 000 lastbilar och 10 000 människor ska delta i demonstration, rapporterar Reuters. Om Sächsishe.de inte räknat in lastbilarna till de 5 000 traktorerna, så innebär det att polisen har underskattat hur stor demonstrationen kan bli.

Bönderna välkomnas

På internet sprids filmer som visar hur traktorer rullar in i Berlin. På en av filmerna visas hur brandkåren välkomnar bönderna genom att låta sirenerna och uttryckningsljusen gå från garaget när traktorerna kör förbi.

Nationalistiska Alternative für Deutschland (AfD), som tidigare visat sitt stöd för protesterna, skriver på X att alla har ett gemensamt mål: fälla ”trafikljusregeringen”1.

  1. Detta syftar på partifärgerna i koalitionsregeringen: rött för Socialdemokraterna, gult för liberala Fria Demokratiska Partiet, samt grönt för Miljöpartiet. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter