Justitieutskottet kräver utredning av relationsdrama

Skandalen inom polisledningen får vidare konsekvenser

Skandalen som rör en hemlig relation mellan två polischefer, polisanmälningar, anklagelser om anställningar på felaktiga grunder, samt tystnad från polisledningen, har fått justitieutskottet att reagera och kräva en utredning.

Frihetsnytt kunde tidigare i veckan skriva om den skandal som skakat polisledningen efter att Expressen avslöjat relationen mellan två höga chefer, som sedan slutat i anklagelser och polisanmälningar. De personer det rör sig om är underrättelsechefen för Nationella operativa avdelningen (Noa), Linda Staaf och hennes chef, Mats Löfving.

Linda Staaf
Linda Staaf. Foto: Skärmklipp från Youtube/ USAO Southern District of California

Skandalen rörde inte bara relationen, utan även ett möte mellan Staaf och polisens nationella säkerhetschef, Ari Stenman, som resulterade i en polisanmälan mot Löfving för bland annat fridskränkning och ofredande.

Dessutom ska Staaf ha fått sin chefspost av just Löfving, trots att hon saknade de nödvändiga kvalifikationerna.

Allt detta har utgjort grunden för en historia som skakat om polisledningen och dess rykte, vilket justitieutskottet nu reagerar på.

Löjets skimmer över polisledningen

Arbetsjuristen Tommy Iseskog säger till SVT att en sådan skandal utgör en sårbarhet i rikets säkerhet. Rikspolischefen borde ha gjort en ny säkerhetsprövning av både Staaf och Löfving, samt tagit dem ur tjänst under tiden som frågan utreddes.

Även justitieutskottets ordförande, sverigedemokraten Richard Jomshof, ser väldigt allvarligt på händelsen. Han instämmer i Iseskogs kritik och menar att historien drar ett löjets skimmer över polisledningen, vilket är vad som verkligen inte behövs i den pågående kampen mot den organiserade brottsligheten, rapporterar SVT.

Nu förväntar sig Jomshof att rikspolischefen, Anders Thornberg, omgående och noggrant utreder händelsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter