Källor: Bidens tillstånd förvärras snabbare

Det har länge funnits uppgifter om USA:s president Joe Bidens demens. På senare tid har dock många i hans närhet märkt att problemen tilltar. Nu avslöjar källor att hans tillstånd blir sämre i högre takt än tidigare.

Joe Biden har sedan han valdes till president 2020 kritiserats av motståndare för sin höga ålder. Felsägningar och förvirrat uppträdande har länge fått uppmärksamhet.

Kritiken mot Biden har dock tilltagit efter hans katastrofala insats i debatten mot Donald Trump den 27 juni, vilket gjort att också många i hans eget parti börjat kritisera honom. Det har till och med börjat komma krav på en ny kandidat inför höstens val.

Den svaga debatten och efterspelet har utförligt analyserats i Frihetsnytts nyhetsanalys.

Tilltagande demens

I en aktuell granskning i Washington Post säger nu flera källor att problemen med Bidens åldrande verkar eskalera. Det rör sig om sammanlagt 21 personer som har haft nära kontakt med Biden under hans tre och ett halvt år långa presidenttid och som vågar yttra sig med löfte om anonymitet

Bara de senaste månaderna märker de en stor skillnad från tidigare. Presidenten har börjat röra sig långsammare, tala mer mjukt och förlorar också tråden i sina resonemang oftare än för ett år sedan.

Presidenten kan behöva hjälp med att röra sig från en plats till en annan och hans gång har blivit stel.

Världsledare reagerar

Också ledare för andra länder har reagerat på hans uppträdande. Under G7-mötet i Italien förra månaden reagerade många på att han verkade svag och att det var svårt att höra vad han sade. Han förlorade också ofta tråden i sina resonemang.

Det uppges finnas en utbredd oro över hur han skall klara av att styra ytterligare fyra år.

Kan tvingas kliva av

Med tanke på utvecklingen kräver allt fler demokrater att han skall kliva åt sidan. Exempelvis krävde en tung donator, en arvinge till Disney, detta nyligen.

Om så inte sker kan valet i höst bli en promenadseger för Donald Trump, som får allt starkare siffror i flera opinionsmätningar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter