Kalsongklädd bilägare stoppar tjuvar

Två beväpnade biltjuvar trodde att de kommit över ett lätt byte, men jagades snabbt på flykten av ägaren, som endast var iklädd kalsonger.

Alla hjältar bär inte mantel. Vissa har bara kalsonger på sig.

Australiensaren Steve Middleton vaknade upp på Annandagen (eng. ”Boxing day”) och upptäckte att två unga män försökte bryta sig in i hans bil. Utan någon som helst tvekan rusade Steve ut, iklädd endast kalsonger och lyckades efter handgemäng jaga dem på flykten.

En av dem var beväpnad med kniv, men orsakade inga skador på Steve. Den andre gick lös mot honom med ett baseballträ, men då den lättklädde australiensaren hade kumpanen i ett fast grepp kunde han använda denne som en sköld.

Steve klarade sig utan några vidare skador och bilen i behåll och har nu blivit ett hyllat australiensiskt internetfenomen.

”Alla mina polare kallar mig nu ’Captain Undies’ (sv. ’Kapten Filling’)”, svarar Steve skrattande på frågan om vilka reaktioner han har fått.

Jagade vänsterextremister på flykten – i bara kalsongerna

I Sverige ägde en liknande händelse rum i maj 2021.

Journalisten Christian Peterson var vid tiden en synlig aktivist för Alternativ för Sverige, och blev därmed en måltavla för attentat från extremvänstern.

Men när vänsterextremisterna återkom för ytterligare attacker fick de fly hals över huvud. De blev påkomna när de i skydd av mörkret skar sönder familjens bildäck. Christian for då ut, iklädd endast kalsonger, beväpnad med ett baseballträ och jagade snabbt förövarna, en man och en kvinna, på flykten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter