Kamala Harris fick en julleverans med migranter på julafton

USA:s invandringsliberala vicepresident, Kamala Harris, fick en ny leverans av migranter från Texas. Det enorma inflödet till följd av den rådande slappa politiken och det kalla vädret har gjort det svårt att ta hand om dessa.

Frihetsnytt har vid ett flertal tillfällen skrivit om de bussningar av migranter som Texas populäre guvernör Greg Abbott låtit göra till politiker i norra USA, för att uppmärksamma dem på den ohållbara situationen vid gränsen till Mexiko. Sedan tidigare har bussningar gått direkt till vice presidenten, Kamala Harris’ hem.

Under julaftonskvällen lämpade tre bussar av nya migranter utanför grinden till Harris’ hus. Anledningen till den nya busslasten är den katastrof som Texasstaden El Paso nu genomlever, samt den rekordkyla som drabbat hela landet, vilka Frihetsnytt tidigare skrivit om.

Migranterna som anlände behövde inte vänta förgäves i kylan på Harris’ uppmärksamhet, utan togs om hand av ett lokalt nätverk som förde dem till en närliggande kyrka.

I ett brev till president Joe Biden påtalade Abbott att det är Bidens politik som orsakat situationen, då de slappa gränserna och de generösa löftena till migranter från städer i norr, är det som lockar de stora strömmarna. Flera städer i Texas går på knäna för att kunna ta hand om de som anländer och med det kalla vädret blir saker snabbt ohanterliga, rapporterar Fox News.

”Gräns-Tsaren” har inte ens besökt gränsen

Begreppet Tsar, en anspelning på den ryska kejsartiteln, används av media ibland om personer som har höga ansvarspositioner inom vissa områden, enligt en historik som Time beskrivit. Kamala Harris har fått titeln Gräns-Tsar, med ansvar för gränsernas integritet.

Trots titeln har hon aldrig besökt gränsen och har till och med utropat den som ”säker”. Av den anledningen har Abbott lovat att fortsätta skicka migranter till bland annat Washington DC, New York och Chicago, tills Biden och Harris inser situationens allvar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter