Kamala Harris i hemligt toppmöte med finanseliten

Vicepresidenten mötte hemlig grupp som styr Demokraternas agenda

En ljusskygg hemlig grupp av miljardärer som finansierar Demokraterna och omstörtande verksamheter, bjöd nyligen in vicepresident Kamala Harris till ett hemligt möte med gruppen. En av de mest ökända medlemmarna i gruppen är George Soros.

Under onsdagen deltog USA:s vicepresident, Kamala Harris på ett möte med Democracy Alliance, en ljusskygg, hemlig gruppering som samlar Demokraternas främsta finansiärer. Mötet utgjorde en inofficiell start på en fyra dagar lång konferens och Harris var en av talarna, rapporterar Fox News.

Måste donera 200 000 dollar per år

Democracy Alliance grundades 2005 och har spelat en aktiv roll i att finansiera vänsterradikala projekt. Av medlemmarna krävs att man årligen donerar 200 000 dollar till olika organisationer som godkänts av gruppen.

Den nuvarande ordföranden, Pamela Shifman, har suttit på posten sedan 2021 och spelat en aktiv roll i att verka för feminism och omstörtande identitetspolitik, inom ramen för den vänsterradikala stiftelsen NoVo. När Donald Trump vann presidentvalet 2016, var hon delaktig i att starta upp Radical Hope, vars syfte var att underminera demokratin, då USA fått en president som de ogillade.

En av de mer kända medlemmarna i Democracy Alliance är George Soros, den ökände mångmiljardären och valutaspekulanten, vars stiftelse Open Society Foundation finansierat massinvandring till Europa och USA, vänsterextrema rörelser i Västvärlden, samt försök att underminera demokratiska regeringar i bland annat Ungern, Polen och USA.

George Soros
George Soros, en av Democracy Alliance:s främsta medlemmar. Foto: Wikipedia/ World Economic Forum

Vad talade vicepresidenten om?

Enligt ett inlägg som gruppen Call Center Workers United lade upp på Twitter, hade Harris en framträdande roll på scenen. Det framgår inte vad hon pratade om, men hon stod framför en presentation med titeln Powering up for democracy (sv. ungefär ”Ladda upp för demokrati”). Då USA börjar förbereda sig för presidentvalet 2024, är det möjligt att talet berörde hur gruppens agenda bäst kommer till sin rätt i valkampanjen.

Politiker möter finanseliten i hemlighet

Harris möte med Democracy Alliance i onsdags är inte första gången som hon dyker upp i detta sammanhang. På gruppens möte 2017 var det hon som stod för introduktionen inför ett samtal med George Soros.

Harris är inte den enda politiker som umgås med finanseliten under hemlighetsfulla former. Både Nancy Pelosi och Ilhan Omar har deltagit på Democracy Alliance’s möten.

Dessutom är Democracy Alliance inte den enda träffpunkten där beslutsfattare och ljusskygga finansiärer möts. Årligen hålls Bilderbergermötet, där politiker, medieaktörer och mångmiljardärer möts. Ingen rapportering tillåts på mötet och vad som diskuteras kommer sällan ut.

Att Harris nu avslöjas för sitt samröre med hemliga miljardärgrupper, är ett uttryck för den växande granskning som dessa grupper utsätts för och försvårar det hemlighetsmakeri som de försöker upprätthålla.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter