tisdag, 27 september, 2022

Kamala Harris smittad av Covid-19 efter fjärde vaccindosen

USA:s vicepresident har insjuknat i Covid-19 trots fyra doser vaccin

USA:s vicepresident Kamala Harris har smittats av Covid-19 trots att hon tagit sin fjärde vaccindos. Beskedet kom efter att Harris testade positivt efter att ha tillbringat en vecka i sin hem-delstat Kalifornien. Vicepresidentens pressekreterare meddelar att: ”Hon (Harris) har inte i närkontakt med presidenten eller första damen på senaste tiden på grund av att resor.”

Kamala Harris tog enligt uppgift sin senaste dos av Moderna-vaccinet mot Covid-19 den 1 april. Nu drygt tre veckor senare, har hon ändå insjuknat i Covid-19 och förmodas vara smittad av sin man, Doug Emhoff, som rapporterades vara smittad under mitten av mars.

Tidigare under april har Kamala Harris fått kritik för att hon dök upp utan munskydd till firandet av Ketanji Brown Jacksons utnämning till Högsta Domstolen. Vicepresidentens hyckleri poängterades av många kritiska journalister, men försvarades i sin tur av Vita husets pressekreterare som insisterade på att det hade varit en ”känslomässig dag”.

Bland de amerikanska mediernas skriverier om Harris insjuknande finns både vädjanden om att respektera Vicepresidentens sjukdomstillstånd samt mer ironiska uppmaningar om att en femte vaccindos förmodligen är vad som krävs för att minska risken att bli smittad nästa gång.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september