Kamala Harris vill prioritera icke-vita vid orkanhjälp – internet rasar

Harris är en ”rasist mot katastrofoffer

Vice president Kamala Harris vill att stöd till de som drabbats av orkanen Ian i Florida ska fördelas ”rättvist”, vilket innebär att prioritera ”samhällen med färgade”. Den öppna rasismen får internet och republikaner att rasa.

Orkanen Ian har orsakat stor förödelse i Florida, med massiv förstörelse och miljontals människor som tvingats lämna sina hem. Fokus borde därför ligga på att hjälpa dem som drabbats värst, men för vice president Kamala Harris handlar det om att ”bekämpa orättvisor”, genom att stödet främst ska gå till färgade eftersom dessa ofta är ”ekonomiskt utsatta”.

Fox News rapporterar om uttalandet som gjordes under fredagen på demokratiska partiets forum för kvinnligt ledarskap, men även om den massiva ilska som uttalandet väcker på internet.

”Skryter om att blåsa fattiga vita”

De negativa reaktionerna kommer från ett brett spektrum av opinionsbildare och politiker.

Journalisten Ian Miles Cheong skriver på Twitter ”Fattiga vita människor blir blåsta och Kamala Harris skryter om det det – – ” I ett annat inlägg fortsätter han: ”Om journalister vore bra på att göra sina jobb skulle de hoppa på Kamala Harris för de kommentarer hon gjorde idag, om hur vita familjer som drabbats av orkanen Ian inte kommer att få några federala medel eftersom pengarna kommer att avledas till ’färgade samhällen’ före allt annat.”

Den konservativa författaren John Hawkins pekar ut ett mönster hos Demokraterna: ”Bara liberaler kan hitta ett sätt att få orkaner att handla om ras.”

Utomordentlige Ron de Santis, guvernör i den drabbade delstaten, lät snabbt meddela att Harris uttalande är falskt och att han garanterar att all hjälp fördelas rättvist och att ingen kommer att förfördelas.

”Harris bör bytas ut”

Uttalandet har inte bidragit till att sänka Harris redan låga popularitet. Till och med den liberale mediapersonligheten Bill Maher säger att Harris bör bytas ut, då hon verkligen ”inte är populär”, rapporterar Fox News. Maher beskriver sitt partis främsta problem som att de ”är så insjunkna i identitetspolitik, att det är omöjligt att få med sig någon som inte är en kvinna, färgad eller döv eskimå.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter