Kan vilken medieaktör som helst få samma stöd som SVT?

Robert Rosenkvist söker finansiering från staten till alternativ journalistik

Frihetsnytts reporter ringde upp några statliga förvaltningar för att undersöka möjligheten för icke-statskontrollerad media att få samma stöd som SVT.

Flera alternativa aktörer har länge pekat ut det ekonomiska övertaget som etablissemangets största fördel gentemot den oppositionella rörelsen. Förutom att skapa pengar ur tomma intet genom fractional reserve banking konfiskerar man genom staten en stor del av det medborgarna producerar.

8,9 miljarder skattekronor om året går till Public Service. Man har i Sverige sett till att de tre Public Service bolagen SVT, SR och UR är privata bolag, vilket gör att de inte har samma juridiska ansvar gentemot allmänheten som myndigheter, som lyder under förvaltningslagen.

Med denna bakgrund ringde Frihetsnytt till ett antal statliga förvaltningar som har hand om att dela ut pengar till medieproduktion.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter