Kanada: banken ber om ursäkt till frihetsaktivist för att ha fryst hans konto

En kanadensisk bank har bett om ursäkt till en man som deltog i Freedom Convoy-protesten för att ha fryst hans bankkonto på uppdrag av Justin Trudeaus regering.

Tidigare i år, för att stoppa vad Trudeau-regimen kallade ”olagliga blockader”, frös regeringen bankkonton som tillhörde demonstranter och medborgare som donerade pengar till dem. Protesterna började som en trotsig tillrättavisning av Trudeau-regimens pandemihantering och mer specifikt dess försök att införa vaccinmandat och slutade med att hans regering demoniserade deltagarna som våldsbejakande extremister och använde kravallpolis för att skingra folkmassor.

Snabbspola till idag, några månader senare: ”Scotiabank ber Benjamin Dichter om ursäkt för att ha fryst hans konto eftersom han troddes vara en arrangör av protesterna”, rapporterar Reclaim the Net. I brevet banken skickade till Dichter står det: ”Var snäll och acceptera vår uppriktiga ursäkt för den frustration och besvär som denna situation kan ha orsakat.”

”Vi kan bekräfta att finansinstitutioner agerade snabbt för att låsa upp konton efter att landets federala polis meddelade oss att de anser att individer och enheter som tidigare identifierats inte längre är engagerade i beteenden eller aktiviteter som är förbjudna enligt nödåtgärdsförordningen.” Dichter själv uppger att han inte tror att bankerna ville straffa sina egna kunder, utan att de var under intensiv press från Trudeaus regering.

Under kontroversen med frihetskonvojen sa Kanadas justitieminister David Lametti att Trump-anhängare i USA som donerade pengar till Canadian Freedom Convoy också borde ”vara oroliga” för att få sina bankkonton frysta. Trots utbredda fördömanden av dessa handlingar som totalitära och rättsvidriga, har Trudeaus regering agerat för att göra nödlagen, med vilken de hävdade sin rätt, till en permanent del av den kanadensiska lagstiftningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter