Kanada spred svart lista på frihetssympatisörer

Den kanadensiska regeringen har skickat ut en svart lista över företag som sympatiserade med lastbilskonvojen Freedom Convoy som drog ut till försvar för människors fri- och rättigheter i samband med covidrestriktionerna i januari förra året. Listan skickades till utländska banker.

Lastbilskonvojen Freedom Convoy väckte stor irritation hos det kanadensiska styret under förra året. President Justin Trudeau gjorde vad han kunde för att stoppa den, bland annat med stort stöd av president Joe Biden. Fredliga demonstranter sattes i fängelse och många fick sina bankkonton blockerade med den införda nödlagen som ursäkt.

Spred svart lista

Finansminister Chrystia Freeland (den korta damen i mitten) i gott sällskap.
Foto: Wikipedia/PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website

Nu har det kommit fram att regeringen i Kanada upprättade en svart lista över 201 företag som sympatiserade med Freedom Convoy, enligt Blacklock´s Reporter. Finansminister Chrystia Freelands departement skickade sedan i hemlighet ut listan till utländska banker, investeringsföretag och privata finansiella rådgivare.

Syftet ska ha varit att uppmana de finansiella aktörerna att upphöra med affärer med de utpekade personerna och att fastställa om dessa personer möjligen kontrollerade egendom för någon annan persons räkning – företrädesvis en deltagare i frihetskonvojen.

The Royal Canadian Mounted Police, den kanadensiska polisen, beordrade vid den tiden också finansiella bolag att inte interagera med Bitcoin med personer som påstods vara kopplade till Freedom Convoy.

De satte inte heller upp några restriktioner för distributionen av den svarta listan, vilket väcker en oro för integriteten och regeringens makt att frysa bankkonton, skriver Reclaim the Net.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter