Kanadensisk politiker om WEF: ”Motbjudande”

Delstaten Albertas nya regeringschef Danielle Smith gick till attack mot globalistgruppen World Economic Forum under tisdagen. Hon kallade bland annat organisationens skryt om att den fostrar dagens politiker ”motbjudande”.

Kanada är ett av de länder i världen som drabbades värst av covid- och vaccintyranni och som på det hela taget lyckades få folket att acceptera det, åtminstone fram till långtradarprotesterna som inleddes i januari 2022.

Även i andra avseenden har Kanada på många sätt varit ett globalistiskt föredöme, bland annat håller man snabbt på att ersätta den vita befolkning som byggde landet med utomeuropeiska invandrare utan att befolkningen protesterar nämnvärt.

Men nu sköljer det enligt Swebbtv en antiglobalistisk våg över landet. Igår gick Albertas nya regeringschef Danielle Smith till ny attack mot globalistgruppen World Economic Forum vid en presskonferens där hon fick frågan vad hon anser om organisationen.

– Jag är ingen Young Global Leader. Jag har aldrig varit på något av deras möten. Pierre Poilievre säger att han inte tänker delta på deras möten och inte heller tänker låta sina statsråd göra det. Jag har samma synsätt, förklarade hon.

När journalisten insisterade på att få veta vad Smith har emot organisationen, svarade hon:

– Jag tycker det är motbjudande när miljardärer skryter om hur mycket kontroll de har över politiska ledare, som ledaren för den organisationen har gjort. Det är frånstötande. De människor som ska leda en regering är de som röstar på dem. Och de som röstar mig på och mina kollegor är sådana som bor i Alberta och som påverkas av våra beslut. Ärligt talat innan den organisationen slutar skryta om hur mycket kontroll de har över politiska ledare har jag inget intresse av att vara involverad med dem. Mitt fokus är Alberta och att lösa problem för våra invånare, klargör hon.

WEF-ledaren Klaus Schwab har mycket riktigt uttryckligen sagt att halva kabinetten i Kanada är före detta ”Young Global Leaders” från WEF, liksom många ledare i andra länder

Danielle Smith har tidigare bland annat kallat ovaccinerade ”den mest diskriminerade gruppen under min livstid” och sagt att WEF bör kastas ut från Albertas hälsomyndighet AHS som de har ett ”samarbete” med.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter