Karl Hedin frias: ”Jag har trakasserats i 4 år”

Svea Hovrätt meddelade idag sin dom: Karl Hedin frias i den uppmärksammade jaktbrottshärvan. Enligt många har rättshärvan präglats av orättvisor, trakasserier och rättsövergrepp.

Idag, fredag den 14 oktober, meddelade Svea Hovrätt i ett pressmeddelande att industrimannen Karl Hedin frias. Rättsprocessen har pågått i fyra år.

Det hela började när industrimannen Karl Hedin under 2018 blev anklagad för att illegalt ha skjutit en varg och strax därefter greps Hedin. Rättsprocessen varade ända fram till 2021 när han blev friad i tingsrätten. Ett och ett halvt år senare tog hovrätten åter upp åtalet efter att åklagaren överklagat domen.

Präglats av rättsövergrepp: ”Sömntortyr”

När Karl Hedin greps skedde det under brutala former. Hedin har i efterhand berättat om att polis likt insatsstyrkan stormade hans boende . Hedin fick spendera 31 dagar i häktet vilket är mycket ovanligt i förhållande till det brott han misstänktes för. Hedin har i en intervju på Svenska Bok- & Mediemässan berättat att han utsattes för sömntortyr under tiden i häktet.

Under Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars 2022 höll Karl Hedin ett anförande där han berättar om svenska statens rättsövergrepp. Se filmen här.

Karl Hedin: ”Jag har trakasserats i 4 år”

I en kommentar till FrihetsNytt säger Karl Hedin att han upplever att han trakasserats i fyra år och att han hoppas att en ny justitieminister ska granska åklagarmyndigheten. Karl Hedin är glad men inte helt lättad. Han vet fortfarande inte om mardrömmen är över. Läs Karl Hedins kommentar nedan:

”Vi vet ännu inte om åklagaren kommer att överklaga. Jag är inte helt frikänd förrän domen vunnit laga kraft. Att överklaga den kristallklara tingsrättsdomen berättar att åklagaren tycker att han kan ta samhällets resurser i anspråk för något som bara verkar vara en önskan att skada mig. En överbelastad rättsapparat borde inte torpederas inifrån, som nog är vad man kan säga om åklagarens agerande i detta fall.”

”Jag upplever att jag har trakasserats i fyra år baserat på en kvinnas berättelse. En berättelse som saknat stödbevisning. Hon refererades av åklagaren som ett trovärdigt vittne.”

”Vi vet att den villfarelsen försvann den 6 november 2018 när åklagaren fick bevis för att hon hade placerat gift i sin makes jaktkläder och laddningsutrustning. Detta några månader innan hon själv säger att hon hade gjort det och erkänt att hon diktat upp sin historia. Trots detta ovedersägliga bevis fortsätter trakasserierna i fyra år. Med alla kostnader och lidande som följer med det.”

”Vad jag kan läsa mig till är detta ett förfarande som inom juridiken kallas falskt åtal.”

”Jag hoppas att en ny justitieminister gör en genomlysning av hur åklagarmyndigheten styrts i detta fall. Lämpligt är att utgå från hur den del som kallas REMA agerat. Detsamma gäller polismyndighetens styrning av den del inom myndigheten som kallas artskyddsgruppen.”

”En sådan genomlysning kommer att bringa ljus över många delar inom rättsväsendet som behöver reformeras.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter