Kärnkraftsexperten kommenterar valet och energipolitiken

Professor Jan Blomgren diskuterar den svenska elkrisen utifrån sin bok ”allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning.

Frihetsnytt bad Jan Blomgren, professor i kärnfysik och författare av boken ”Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning”, analysera den svenska elkrisen, kärnkraftsmotståndet och utmaningarna vi står inför de kommande vintrarna.

”Rädsla är inte rationell. Jag upplever att mycket av motståndet mot kärnkraft grundar sig i rädsla. Att visa upp statistik påverkar inte uppfattningen hos en person som är rädd.”

Jan Blomgren

Jan berättar också om hur man potentiellt skulle kunna lösa Sveriges elkris på sikt, genom att bygga flera småskalig modulära kärnkraftsverk, som tar kortare tid att konstruera. Jan går in på flera fördelar och nackdelar med dessa, där han känner sig kluven men öppen för nytänkande lösningar.

– ”Om man kan få det här att funka, att det blir lätt, billigt och snabbt. Då kan det bli en game changer. Något som förändrar förutsättningarna.”

Klicka på bilden ovan för att höra hela intervjun.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter