Kärnkraftverk får ej tillstånd att öka produktionen

Myndigheter dröjer med godkännande – är elkrisen planerad?

Kärnkraftverket Forsmark 1 i Uppland kan producera mer el för att hjälpa till i rådande och kommande elkris. Huvudägaren för Forsmark, Vattenfall, säger att Forsmark 1 har moderniserats och kan producera el som motsvarar årsförbrukningen för 50 000 villor och 200 000 lägenheter.  

För att göra detta krävs godkännande och tillstånd av strålskyddsmyndigheten och Svenska kraftnät och enligt DN väntar man ännu på svar för att kunna sätta igång produktionen, trots att Vattenfall meddelade möjligheterna redan i somras. 

Forsmark ligger i Uppland och ingår i elområde 3, och som Frihetsnytt tidigare rapporterat lider många företag i södra Sverige och elområde 4 av de höga elkostnaderna och är verkligen i behov av hjälp. Skåningarna borde göra uppror säger Stefan Sundh, styrelseordförande för pappersfabriken i Klippan i södra Sverige, tidigare i somras. 

Planerad energikris?

Anledningen till varför myndigheten dröjer med sitt svar framgår inte men till och med DN finner det anmärkningsvärt att myndigheter inte prioriterar att hjälpa svenska hushåll och företag när möjlighet finns. När det gäller beslut som även återfinns på globalistiska agendor har regeringen och myndigheterna visat häpnadsväckande snabbhet. Abortpiller och covidvaccin godkänns i snabbprocesser, vid sidan om gängse rutiner för läkemedelo. Transportstyrelsens databaser utlokaliseras genom brådskande ”avsteg” från gällande lag och Nato-anslutning hetsas fram utan tid för varken utredning eller folkomröstning. Påståenden om att energikrisen är planerad ses därför som alltmer rimliga för varje dag.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter