Arne Weinz: Kärnvapenkrig och globalistdrömmar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Igår den 9 maj 2022 hölls segerparader i 28 ryska städer för att fira segern över Tyskland i andra världskriget och för att hedra de 27 miljoner Sovjetmedborgare som dödades. Enligt Bonnierägda Dagens Industri kan detta vara sista gången. Det oväntade håller nämligen på att hända. Ryssland förlorar kriget mot Ukraina. Det är i alla fall vad allt fler experter tror. Hur kan detta vara möjligt och vad händer sen?

Kriget i Ukraina har snabbt utvecklats till ett proxykrig mellan Nato och Ryssland, vilket högst sannolikt varit USA:s plan redan från början. Ukrainas militärledning har utbildats av USA och stöds av ett okänt antal ”rådgivare” som befinner sig på plats. De första veckornas leveranser av defensiva vapen till Ukraina har ersatts med offensiva vapensystem i form av artilleri, luftförsvarssystem, robotar, drönare och stridsvagnar. Bara det senaste paketet från USA på 330 miljarder SEK motsvarar hälften av Rysslands försvarsbudget. Lägg därtill mycket stora leveranser av vapen från Storbritannien och betydande leveranser från ett stort antal mindre länder, däribland Sverige. Slutligen har Ukraina tillgång till överlägsna underrättelser via satellitspaning och avlyssning ända ned på individnivå. Det är ingen slump att ryska generaler tenderar att dödas så fort de anländer till fronten. Det var heller ingen slump att positionen för robotkryssaren Moskva exakt kunde fastställas, med påföljande sänkning av ryssarnas flaggskepp i Svarta Havet, via en robotattack.

Det finns ingen möjlighet att Ryssland med en BNP mindre än Italiens i längden kan stå emot hela det mäktiga Väst, där nu även Tyskland rustar genom att anslå 750 miljarder SEK (mer är än Rysslands försvarsbudget) per år till sin krigsmakt.

Tiden efter Putinregimen

Förra veckan beslöt EU att införa importstopp av rysk olja inom sex månader. Den nuvarande importen motsvarar kring 250 miljoner euro per dag. Detta är bara ett av hundratals sanktions- och bojkottpaket som Ryssland nu drabbas av. En annan faktor är att alla Rysslands avancerade vapensystem innehåller komponenter från väst, som blir allt svårare att få tag på. Bara kommunikationssystemet för stridsflyget innehåller 80 västerländska komponenter. Ryssland kan inte tillverka tillräckligt med nya avancerade vapen och därmed är spelet förlorat.

Faktum är att Ryssland är kört, såväl avseende kriget som ekonomin. Ukraina tros av allt fler inte bara ”återerövra” de ryskdominerade republikerna Donetsk och Luhansk utan även Krimhalvön, som Ryssland annekterade 2014.

Globalisterna är redan i full färd med att planera för tiden efter Putinregimen, som naturligtvis inte kan överleva en förlust i kriget. Förhoppningar luftas om att Ryssland sönderfaller och kan styckas upp i lagom stora bitar. Därmed blir det fritt fram för plundring och utsugning på samma sätt som Ukraina har sugits ut, men nu i en helt annan skala då Rysslands enorma landmassa och havsområden innehåller ofantliga naturtillgångar.

Globalisterna spelar högt

Men det finns även andra som anser att Ryssland kontrollerar orättmätigt stora landområden. Den ryska statens kollaps kommer tveklöst att medföra en kinesisk invasion i Sibirien, så snart Rysslands kärnvapen är under kontroll.

Frågan är om vi bevittnar slutet för den ryska nationen, eller om Globalisternas planer kommer på skam. Det finns bara ett sätt för Ryssland att vända utvecklingen; kärnvapenkrig.

Globalisterna spelar ett synnerligen högt spel – i potten ligger hela mänsklighetens framtid. Inom högst några månader vet vi hur det gick, men många av oss kommer inte att hinna uppfatta något ifall det värsta alternativet inträffar. Det verkar inte troligt att den åldrade och lätt senile presidenten i Vita Huset inser vad som står på spel när han nu synar Putins hand.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter