onsdag, 28 september, 2022

Kasselstrand: ”Olyckligt och riskabelt” att gå med i Nato

Alternativ för Sverige står fast vid att Sverige ska vara alliansfritt

Efter att Sverigedemokraterna kovänt i Natofrågan finns nu inget nationalistiskt parti i Riksdagen som motsätter sig att Sverige ansöker om medlemskap. Uppstickarpartiet Alternativ för Sverige står dock fast vid sin uttalade hållning och menar att Sverige även fortsättningsvis ska vara alliansfritt.

”Ett djupt olyckligt och riskabelt beslut, fattat mitt i rådande hysteri helt utan konsekvensanalys. Över 200 års alliansfrihet, som innebar att vi lyckades stå utanför de båda världskrigen, har nu skrotats på nolltid. Beslutet har fattats av en liten klick politiker efter diskussioner i slutna rum”, skriver AfS partiledare Gustav Kasselstrand i en kommentar till Frihetsnytt.
Kasselstrand fortsätter:
– Vårt historielösa och obildade etablissemang tror att man är garanterad evig fred om man är med i en allians, medan det är livsfarligt att stå utanför. Det räcker med att studera första världskriget för att se att det är fel. Allianser kan, precis som alliansfria länder, förklara krig eller få en krigsförklaring mot sig. Skillnaden är att det nästan alltid blir betydligt blodigare när allianser är inblandade. Därför urartade oroligheterna för drygt 100 år sedan snabbt till ett världskrig. Att Sverige stod utanför de dåtida allianserna Ententen respektive Centralmakterna gjorde att vi kunde stå utanför kriget. Någon sådan möjlighet kommer inte att finnas om Ryssland eller Nato väljer att attackera motparten.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:34

Nyhetssändning 26 september