Katastrofhög inflation i USA på 9,1% under juni

Inflationen i USA är värre än experterna förutspått – kan fortsätta stiga

Amerika är just nu med om en jättestigning av inflationen som bara i juni uppgick till 9,1 procent från 8,6 procent i maj. Stigningen är något som experterna inte hade räknat med och Mattias Persson, chefsekonom på Swedbank, säger till Aftonbladet att inflationen kommer stiga ännu mer under juli.

De kommer absolut höja med 0,75 procent i juli. Behöver man lägga om hela räntebanan och kommer man verkligen få ner inflationen så snabbt som man har trott, jag är tveksam med det här starka utfallet vi har fått i dag

Mattias Persson till Aftonbladet

Peter Schiff, amerikansk ekonom, är kritisk och har länge dömt ut räntehöjningarna. Schiff har också förespråkat en omläggning av hela räntebanan. “Om målet är att få ner inflationen så räcker det inte med normala räntenivåer för vi har inga normala räntenivåer” säger Peter Schiff.

Efter nyheten om inflationen i USA sjönk Stockholmsbörsen ned 1,6 procent efter att tidigare legat på minus 0,9 procent.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter