Katastrofsiffror för den tyska regeringen

En klar majoritet av tyskarna är missnöjda med sin regering och vill byta ut den. På flera områden anses de ha misslyckats.

Den tyska regeringen och dess ledare, förbundskanslern Olaf Scholz, gör inte ett bra jobb. Det anser 70 procent av det tyska folket, som är missnöjd med hur regeringen sköter sitt arbete, medan 22 procent säger sig vara nöjda med dess arbete. Det stannar dock inte vid rent missnöje. 64 procent vill nämligen byta ut regeringen fullständigt, rapporterar Bild.

Orsaken ska vara att den nuvarande regeringskoalitionen börjar bli alltmer splittrad. Scholz socialdemokratiska parti SDP regerar tillsammans med De Gröna (Tysklands miljöparti) och liberala Fria Demokratiska Partiet, FDP. De politiska färgerna rött (SDP), gult (FDP) och grönt, har gett regeringen smeknamnet ”Trafikljuskoalitionen”. I synnerhet De Gröna har börjat gå emot Scholz, bland annat när man blockerade ett stödpaket till den tyska industrin. Detta har fått Scholz att framstå som svag i sitt ledarskap.

Samtidigt som regeringen backar och tappar i stöd hos det tyska folket, går nationalistiska och invandringskritiska AfD (Alternative für Deutschland) framåt och når ständigt nya framgångar i både opinionsmätningar och delstatsval, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

I början av juli kollapsade den nederländska regeringen, under den impopuläre premiärministern Mark Rutte, efter att regeringskoalitionen inte kunnat enas i viktiga frågor. Innan kollapsen hade koalitionen fått allt svårare att samarbete, vilket är en snarlik situation som den tyska regeringen nu befinner sig i.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter