Katastrofstyrelsen får ansvarsfrihet

Trots en enorm förlust på 20 miljarder kronor av pensionssparares pengar, får styrelsen och vd:n för pensionsjätten Alecta ansvarsfrihet.

Under torsdagen höll Sveriges största tjänstepensionsföretag Alecta en presskonferens i anslutning till ett överstyrelsemöte. Trots vårens katastrofala bankkriser, vilket resulterade i att 20 miljarder kronor av pensionsspararnas pengar gick förlorade, ges styrelsen både ansvarsfrihet och en löneförhöjning, rapporterar SVT.

Då Alecta valt att göra omfattande investeringar och placeringar i amerikanska banker, blev de omfattande bankkollapserna i mars ett brutalt slag mot företaget, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Medan vissa pensionssparare kan få uppleva en sänkt tjänstepension från Alecta på uppemot 2,4 procent, beslutade överstyrelsen att arvoden ska höjas med 4,2 procent.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Så typiskt svenskt. Aldrig någon som har ansvar för någonting .
    Vi har massor av utländska unga män i Sverige som uppför sig som ”kyrkogårdstorterarna” som torterade två unga killar under en hel natt . Vem beviljade dessa tillstånd att bo i Sverige ?? Sådana fall finns 10 000 tals. Men ingen ansvarig !!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter