KD kan samarbeta med nationalister i EU

Sverigedemokraterna fick hård kritik då partiet sa att de kunde samarbeta med nationalister i EU. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch går nu ut och säger samma sak.

Sverigedemokraterna fick hård kritik när de förra veckan meddelade att de kunde tänka sig att samarbeta med nationalistiska partier i gruppen Identitet och Demokrati. Nu går Ebba Busch ut och säger samma sak.

Ebba Buschs besked

Ebba Busch meddelar i Aftonbladet att partiet på samma sätt som Sverigedemokraterna är beredda att samarbeta med nationalistiska partier i EU.

Det handlar inte om ett stående samarbete, utan om ett samarbete i frågor där partierna tycker lika. Detta motsvarar tämligen exakt vad Sverigedemokraterna tidigare har sagt.

Vågar inte allt

Ebba Busch utlovar dock att partiet inte kommer samarbeta i de frågor som är känsligast för liberaler.

– Vi kommer inte kunna förhandla bort stöd till Ukraina, vi kommer inte kunna förhandla bort ett grundläggande stöd för den europeiska unionen, vi kommer inte att gå proryska eller antisemitiska intressen till mötes, säger Ebba Busch till Aftonbladet.

Med tanke på att opinionsundersökningar i dagsläget talar för att gruppen Identitet och demokrati kommer gå starkt framåt blir det också allt svårare att undvika samarbete med nationalister i EU.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter