fredag, 9 december

KD satsar på landsbygden

Startar nytt förbund inom partiet

Kristdemokraterna satsar på landsbygden och det gör man genom att starta partiets sjätte fristående förbund, Kristdemokratiska Bondeförbundet.  

Bakom initiativet och ordförande i förbundet är Staffan Danielsson, som tidigare varit aktiv inom Centerpartiet i 50 år. ”Svenskt jordbruk har backat i 50 år och vi behöver en levande landsbygd” säger Danielsson. 

Bondeförbundet ska driva på landsbygdsprogrammet som Kristdemokraterna har tagit fram, med fokus på att ge bättre förutsättningar för konkurrens och få ner byråkratin inom jordbruket samt att minska den svenska vargstammen.  

Positivt är att Kristdemokraterna vill höja självförsörjningsgraden till 75 procent från dagens 45 procent. På grund av denna låga siffra är Sverige idag ett av de länder som importerar mest mat i Europa. ”Det vill vi ändra på”, säger Danielsson.  

Danielsson säger att målet med Bondeförbundet är att bygga ett nätverk för människor som sympatiserar med Kristdemokraterna att träffas, då landsbygdsfrågorna är en av tre kärnfrågor för Kristdemokraterna inför valet.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Samtliga Tidöpartier backar

00:04:34

Nyhetssändning 26 september