Tvingas Instagram öppna för yttrandefrihet?

Det censurivriga företaget Meta, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp beslutade på söndagen att häva sin avstängning av presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr:s Instagramkonto.

Den modige och, under den så kallade pandemin, mycket frispråkige presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr, blev 2021 borttagen från medieplattformen Instagram med hänvisning till att han delade ”felaktiga” påståenden om nämnda pandemi. Att tycka ”fel” eller att dela information som motsade det rådande narrativets uppgifter, stred nämligen mot företagets policy. Även YouTube förbjöd i samma veva kanaler som var kopplade till Kennedy.

Men nu har han fått tillbaka sitt konto. Kan det vara för att Meta märker att affärerna inte går så bra längre? Har pendeln svängt och fler människor visar att de faktiskt är kapabla att tänka själva?

– Eftersom han nu är en aktiv kandidat till USA:s president har vi återställt tillgången till Robert F. Kennedy Jr:s Instagramkonto, sade Meta-talesmannen Andy Stone, rapporterar Reuters.

Robert Kennedy lade i torsdags ut några inlägg, på den numera yttrande- och åsiktsfrihetsvänliga plattformen Twitter, om att han tycker det är ”djupt odemokratiskt att tysta en stor politisk kandidat”, med hänvisning till att Instagram fortfarande inte då hade återställt hans konto.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter