Kennedy utmanar etablissemanget

Frihetskämpen Robert F. Kennedy ställer upp som kandidat till det amerikanska presidentvalet 2024 och utmanar Joe Biden som Demokraternas kandidat. Hans plattform bygger på yttrandefrihet och motstånd mot det korrupta etablissemanget.

Robert F. Kennedy Jr., brorson till den legendariske president John F. Kennedy och son till politikern Robert Kennedy Sr., gick under tisdagen ut med att han ställer upp som kandidat till det amerikanska presidentvalet 2024. Han kommer att kandidera för Demokraterna och utmanar därmed president Joe Biden om titeln som partiets kandidat. Talet som hölls kan bland annat ses i sin helhet på Rumble.

Enligt Fox News var mötessalen fullpackad med åhörare och det fanns flera ståplatser för att kunna få plats med så många som möjligt.

– Mitt uppdrag under de kommande 18 månaderna av denna kampanj, och under hela mitt presidentskap, kommer att vara att avsluta den korrupta sammanslagning av stats- och företagsmakt som nu hotar att påtvinga vårt land en ny typ av företagsfeodalism, var det första Kennedy sade efter att han öppet uttalade att han ställer upp som kandidat till valet.

Talet var nästan två timmar långt, vilket Kennedy, till jubel och skratt, förklarade var ett resultat av att etablissemanget tystat honom i 18 år.

Har tagit strid för frihet och mot censur

Kennedy har gjort sig känd för sitt motstånd mot etablissemanget ifråga om vaccinhysterin och försöken att driva igenom olika sätt att tvinga befolkningen att ta doserna. Under talet nämndes dock inget om vaccin.

Under onsdagens tal tog han upp etablissemangets inställning till kriget i Ukraina.

Många av de steg som vi tagit i Ukraina, verkar indikera att våra [amerikanska] intressen är att förlänga kriget, snarare än att förkorta det. Om det är våra mål, att få till ett regimskifte och trötta ut ryssarna, så är det en motsats till en humanitär insats.

Fox News karismatiske programledare Tucker Carlson ser stora likheter mellan Robert F. Kennedy Jr. och Robert Kennedy Sr., inte bara i deras släktskap, utan också för att båda tog strid mot blodiga och meningslösa konflikter och utsattes för etablissemangets vrede.

När Kennedy Sr. utannonserade sin kandidatur 1968 (han mördades samma år), var det bland annat med målet att USA skulle dra sig ur det brutala och kostsamma kriget i Vietnam, vilket han fick stenhård kritik för, inte minst inom Demokraterna, det parti han skulle företräda.

Media säger en sak, siffrorna en annan

Redan nu har etablerad media börjat kampanja mot Kennedy. Bland annat hävdar Reuters att hans chanser att kunna utmana Biden är små.

Men redan nu verkar Kennedy ha kunnat samla ett inledande starkt stöd hos Demokraternas väljare. Fox News refererar till en opinionsundersökning som gjorts av USA TODAY/Suffolk University, där 14 procent av de som röstade på Biden 2020 sade sig stödja Kennedy 2024.

Enligt Morning Consult är det ungefär 10 procent av de demokratiska väljarna som stödjer Kennedy, vilket gör honom till den demokratiske kandidat som har störst stöd efter Biden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter