Kevin McCarthys koppling till WEF

Det amerikanska representanthusets nya talman, Kevin McCarthy, pekas av media ut som marionett åt de ”högerextrema” i kongressen. Samtidigt har han kopplingar till World Economic Forum, där han vid ett par tillfällen har talat.

Under lördagen avslutades det lägsta utnämnandet av talman till det amerikanska representanthuset på 164 år. Fyra dygn och 15 omröstningar tog det innan valet slutfördes och republikanen Kevin McCarthy tillträdde som ny talman. Det var ett flertal konservativa ledamöter i kongressen som blockerade valet tills de var säkra på att deras intressen tillvaratogs, rapporterar Fox News.

På grund av att de konservativa hade den möjligheten att påverka valet har nu flera medier förfasat sig över att McCarthy skulle utgöra en marionett för så kallade högerextrema, vilket artiklar i både svenska Dagens Nyheter och amerikanska CNN gjort gällande.

Talare på WEF och middagsgäst hos Klaus Schwab

Det finns dock skäl att tänka om för den person som tror att McCarthy kan innebära positiva förändringar. Han har nämligen flera kopplingar till World Economic Forum (WEF) och finns med på deras hemsida.

WEF är en sammanslutning som samlar finanseliten och årligen bjuder in till möte i schweiziska Davos, där politiker kan umgås obehindrat med dessa aktörer. Frihetsnytt har återkommande skrivit om WEF och deras ljusskygga agenda, såsom deras framtidsvisioner i Agenda 30, hur de använder miljöproblem som täckmantel för att stärka sin egen makt, samt en debatt från Svenska bok- och mediemässan om WEF:s skadliga påverkan på det fria ordet.

2018 deltog McCarthy på World Economic Forum (WEF) i Davos, där han i en panel diskuterade vad begreppet ”America first” innebär. Han ska även ha deltagit på forumet 2016, enligt WEF:s egen hemsida.

Han verkar också ha haft väldigt nära kontakt med WEF:s grundare och främste företrädare, Klaus Schwab. I det länkade videoklippet ovan nämner han att han deltagit på ”Klaus’ dinner” (sv. ”Klaus middag”), vilket inte kan vara någon annan än Schwab.

Sedan han valts in som talman ska det ha lyfts teorier om att det var WEF som placerade honom på posten. En artikel i Associated Press tillbakavisar dessa påståenden och hävdar att WEF endast är en tankesmedja och inte kan påverka vem som väljs in på viktiga poster i den amerikanska politiken. Oavsett vilken roll som WEF haft eller inte haft i att McCarthy blev vald, så kvarstår ändå faktum att han har kopplingar dit.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter