Kina avslöjar NSA:s omfattande datastölder de senaste 30 dagarna

Den senaste cybersäkerhetsrapporten från Kina visar att NSA har inhämtat avlyssning från 124 miljoner telefoner och 97 miljarder bytes av internetdata under den senaste månaden.

Rapporten som producerats av Anzer, en informationsplattform för cybersäkerhet, avslöjade återigen operationer av Tailored Access Operations, TAO, avdelningen för cyberkrigföring som sorterar under USA:s National Security Agency, NSA, som har använt avancerade cyberattackvapen för att urskillningslöst ”stjäla” data från internetanvändare runt om i världen.

Anzers rapport avslöjade en cybervapenplattform, ”boundless informant”, som är NSA:s exklusiva analys- och datavisualiseringsverktyg för stora mängder data som kan samla in, hantera och analysera data runt om i världen som olagligt erhållits av NSA:s fjärrkontrollsystem ”Beehive”, vilket Frihetsnytt rapporterat om i slutet på april.

Enligt terminalskärmdumpar från Anzer har den amerikanska underrättelsetjänsten på distans har stulit mer än 97 miljarder globala internetdata och 124 miljarder telefonposter under de senaste 30 dagarna. En av cybersäkerhetsanalytiker bakom studien uppgav att TAO är den största och viktigaste delen av NSA:s underrättelseverksamhet.

Tailored Access Operations – TAO

TAO, som grundades 1998, har som sin huvudsakliga uppgift att använda internet för att i hemlighet komma åt insiderinformation från sina konkurrenter, inklusive att i hemlighet invadera fiendeländernas mest känsliga informationsinfrastruktur för att stjäla inloggningskoder, bryta eller förstöra datorsäkerhetssystem, övervaka nätverkstrafik, stjäla behörigheter och känsliga uppgifter samt tillgång till telefonsamtal, e-postmeddelanden och nätverkskommunikation.

TAO har även en annan viktig roll. När USA:s president utfärdar en order om att inaktivera eller förstöra kommunikationsnätverk eller informationssystem i andra länder, kommer TAO att tillhandahålla relevanta cybervapen, och attackerna kommer att utföras av US Cyber Warfare Command, avslöjade rapporten.

Enligt rapporten består de olika avdelningarna av TAO av mer än 1 000 aktiva cybersoldater, nätverkshackare, underrättelseanalytiker, hårdvaruingenjörer, mjukvaruutvecklare samt elektronikingenjörer. Hela organisationsstrukturen består av ett ”center” och fyra ”divisioner”. ”Centern” sysselsätter mer än 600 personer och ansvarar för att ta emot, sortera och sammanfatta kontolösenord och viktig känslig information som stulits från hela världen av nätverksinformationssystem som fjärrstyrs av TAO. Den kinesiske experten förklarar arbetsmetoderna vidare:

– NSA:s globala urskillningslösa intrång har länge stöttats av ett stort och sofistikerat nätverk av cybervapenplattformar, varav TAO är en viktig vapentillverkare. Vissa av dessa vapen är dedikerade till produkter från amerikanska internetjättar som Apple, Cisco och Dell, och har utvecklats med stöd och fullt deltagande av dessa techjättar.

NSA efter Edward Snowdens avslöjanden

Medierapporter har flera gånger visat att några amerikanska internetjättar har inrättat en särskild avdelning för statliga angelägenheter för att samarbeta med NSA för att utveckla cybervapen och förse NSA med speciella bakdörrar och sårbarheter. Intern information läckt av Edward Snowden visade att dessa vapen kunde användas för att utföra massövervakning och hacka internetanvändare runt om i världen.

2013 i samband med Edward Snowdens avslöjanden spenderade USA motsvarande 526 miljarder kronor på globala underrättelseinsamlingsprogram, varav två tredjedelar gick till att utföra cyberattacker mot främmande länder och inhemska mål i USA.

Ett stort antal av TAO:s cybervapen har också delats med några allierade länder. Medierapporter har visat att GCHQ, Storbritanniens säkerhets- och underrättelsebyrå, har använt NSA:s cybervapen för att utföra långsiktig attackkontroll och kommunikationsövervakning i EU.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter