Kina sjösätter tredje hangarfartyg 3 juni

Kina fortsätter att bygga upp sin krigsmakt och planerar att sjösätta ett tredje hangarfartyg under Drakbåtsfestivalen, som i år infaller fredagen den 3 juni.

Förberedelserna för sjösättningen pågår för fullt vid skeppsvarvet i Jiangnan, Shanghai, rapporterar South China Morning Post. En militär källa uppger att man ”måste inleda tester till havs snarast möjligt” och att hangarfartyget sjösätts på fredag, vilket sammanfaller med den årligen återkommande Drakbåtsfestivalen.

Med tre hangarfartyg kommer Kina att ha näst flest i världen. USA har elva medan Kina och Storbritannien just nu delar andraplatsen med två var. Ryssland, Frankrike och Indien har varsitt enda hangarfartyg.

Sjösäkerhetsmyndigheten skickade förra fredagen ut ett meddelande om att två av kajerna vid skeppsvarvet ska frigöras för en operation vid Jiangnan-varvet på ön Changxing där krigsfartyget håller på att byggas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter