Kina: ”USA skapar biologiska vapen mot arier, kineser och araber”

Det amerikanska och de kinesiska utrikesdepartementen befinner sig för vid närvarande i ett ordkrig där de flesta ordbomberna landar i Washington. Kina misstänker amerikansk biovapenforskning för utrotning av utvalda raser.

Kinas utrikespolitiske talesman noterade i onsdags att en gren av det amerikanska försvarsdepartementet väckt förvåning genom att lägga ut offertförfrågningar till privata aktörer och NGO:er för insamling av genetiskt material från specifika människoraser.

Ledvätska och RNA

Det som amerikanerna var ute efter var ribonulainsyra (RNA) och ledvätska. Dessa godsaker skulle tappas från tre noga specificerade raser, nämligen ”asiatiska kineser, europeiska arier och araber från Mellanöstern”.

Jakten på genmaterial från dessa tre raser antyder en vidgat fokus inom amerikansk biovapenutveckling. Tidigare har den amerikanska militären intresserat sig mest för ryssar. I en fem år gammal artikel från RT konstaterade Rysslands president Vladimir Putin att amerikanska organisationer med anknytning till militären samlade in genetiskt material i hans land.

Enligt Igor Nikulin, tidigare ledamot av FN:s kommission mot biologiska vapen, följdes dessa förehavanden av den ryska underrättelsetjänsten. De mystiska organisationerna var dåförtiden intresserade av ”slaviska européer, mest Ryssar”.

Den amerikanska militärmyndighet som varit direkt synlig i genmaterialinsamlingen har märkligt nog varit AETC, krigsmaktens flygskola. Såvitt känt lär denna skola inte ut någonting som har med RNA, ledvätska eller biologiska vapen att göra. Enligt AETC:s talesperson var flygskolans intresse för rysk arvsmassa en ren tillfällighet.

AETC lär alla människoraser att flyga, och har inga planer på utrotning hälsar talespersonen kapten Beau Downey. Foto AETC.

Ström av kinesiska besvärjelser mot USA

Ett studium av det kinesiska utrikesdepartementets Twitterkonto under den senaste veckan utvisar en stor aktivitet, där Förenta Staternas utrikespolitik röner måttlig uppskattning.

Utrikesdepartementets talesman är inte minst missnöjd med sanktionspolitiken, som bedrivs med hjälp av tvångsåtgärder riktade mot företag och hela nationer.

Dessutom tycker talesmanen att USA borde sluta lägga sig i Kinas och Taiwans angelägenheter, dra tillbaka sina ockupationstrupper ur Syrien och sluta undervisa andra länder om ”internationella regler” som man själv hittat på.
USA har infört ensidiga ekonomiska sanktioner mot nästan 40 länder, som påverkar nästan hälften av världens befolkning, dundrade talesmannen på Twitter.

På tal om rättsskipning enligt internationella regler menade talespersonens kansli att ”USA:s plats inte är bland domarna utan på de anklagades bänk.”

När det gäller Mellanöstern var talesmannen bekymrad över de många civila dödsoffren i Israel-Palestinakonflikten och menade att framförallt Israel borde ”behålla lugnet och utöva maximal återhållsamhet”.

Även det stora blodbadet i Ukraina bekymrar utrikesdepartement. Ett speciellt sändebud från den Kinesiska regeringen ska idag, måndag den 15 maj, inleda en rundresa för att träffa ledningen för alla de större länder som är inblandade i Ukrainakonflikten – utom ett.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter