Kina varnar Elon Musk

Med anledning av den rapport som pekade ut ett laboratorium i Kina som ursprunget till covid, har de kinesiska myndigheterna vidtagit åtgärder för att tysta informationen. Bland annat vill de strypa spridningen på sociala medier.

I vad som tolkas som ett underförstått hot, har Kina begärt av Elon Musk att införa censur på Twitter, rapporterar CNBC. Det ska röra sig om att Musk kommenterat ett inlägg om Anthony Faucis kopplingar till det laboratorium i kinesiska Wuhan, som covid ska ha kommit från, vilket Frihetsnytt skrivit om

I ett inlägg på den kinesiska kommunikationstjänsten Weixin, riktar den statligt ägda tidningen Global Times hård kritik mot att Musk inte bara tillåter, utan även kommenterar inlägg som rör information om laboratoriet. Man framför även frågan ”Elon Musk, förstör du Kinas kruka?”, som enligt CNBC:s Peking-korrespondent Eunice Yoon kan liknas vid uttrycket ”bita den hand som föder dig”.

Musks företag Tesla har ett stort fabriksområde i Shanghai och Kina utgör företagets näst största marknad. Budskapet i Global Times kan tolkas som ett underförstått hot om att detta samarbete skulle vara hotat på grund av Musks kommentar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter