torsdag, 6 oktober, 2022

Kinas politbyrå förstärker landets noll-Covid-strategi

Kommunistpartiet driver Kina i fördärv i sitt försök att bekämpa Covid

Restriktionerna i Shanghai närmar sig den sjätte veckan, trots att nedstängningen bara var tänkt att vara i 9 dagar när den först infördes. Kinas högsta ledning bekräftade idag att de kommer att påskynda åtgärderna för att undertrycka regionala utbrott av Covid-19 genom att använda samma hårdhänta taktik som har lett till några av de värsta offentliga protesterna i Kinas moderna historia.

Politbyrån, den kommunistiska motsvarigheten till en nationell regering, insisterade på att landet har gjort framsteg i kampen mot Covid-19. Medan antalet covid-patienter har minskat och antalet sjukdomsfall i Shanghai sjönk för 13:e dagen i rad igår så återinförs medborgerlig frihet i vad som för många verkar vara en olidligt långsam takt.

Samtidigt sa till och med Vita husets rådgivare Anthony Fauci nyligen att Kinas smittskyddsstrategi sannolikt inte kommer att vara framgångsrik på lång sikt. De senaste ekonomiska uppgifterna har indikerat minskande ekonomisk aktivitet när restriktioner införts för att begränsa utbrottet.

Kinas politbyrå har lovat att fortsätta leverera förnödenheter till människor som lider av nedstängningarna, men enligt otaliga rapporter gör myndigheterna ett dåligt jobb med att leva upp till dessa löften. De har samtidigt lovat, eller snarare hotat, att hålla fortsatt hård press på regimkritiker. Enligt Kinas kommunistparti, CCP, kommer staten att ”resolut att kämpa mot alla tal som förvränger, ifrågasätter eller förkastar” landets noll-covid-strategi.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar