Kinesiska folket trotsar landets kommunistrestriktioner

Ända sedan Covid-19 bröt ut i Kina har landets kommunistiska styre implementerat tyranniska lagar och regler genom att låsa in landets invånare i sina hem och tvinga dem genomgå flera kränkande medicinska tester. Dessa drakoniska åtgärder är en del av Kinas ”zero-Covid”-strategi, som syftar till att isolera alla smittade personer, rapporterar AP News.

Enligt rapporter ska 3 775 personer ska ha blivit smittade, av dessa visade 2 996 personer inte några sjukdomssymtom i Kinas södra storstad Guangzhou, där 13 miljoner människor bor.

Dock finns det många som tvivlar på om dessa siffror stämmer, dels för att Covid-testerna har visat sig vara opålitliga när det gäller att avgöra om en person har Covid-19 eller inte, och dels för att Kina sedan utbrottet av Covid-19 vägrat att dela med sig av information om bland annat källan till viruset, som först upptäcktes i den centrala staden Wuhan i slutet av 2019. Detta har lett till att många anser att Kina är direkt opålitliga och all statistik som landet släpper till omvärlden bör granskas kritiskt.

Står Kina inför en revolution av folket?

I staden Guangzhou fick endast en medlem i varje hushåll köpa mat, medan människor som ville komma in i snabbköp och andra offentliga byggnader i resten av Kina har behövt visa upp ett negativt testresultat som behöver vara tagna samma dag.

Detta har lett till att stora delar av befolkningen inte fått tillgång till mat eller mediciner och nu visar det kinesiska folket sitt missnöje genom att trotsa restriktionerna och riva ner stadens Covid-barriärer.

De kinesiska myndigheterna menar att målet med de skärpta restriktionerna är att ”förhindra epidemin och minimera effekterna på den ekonomiska och sociala utvecklingen”.

Nyligen kom ny statistik ut som visar att Sverige har den lägsta överdödligheten i världen, mycket lägre än de länder som implementerade nedstängningar av städer och vissa fall hela länder. Detta kan indikera att det bästa för folkhälsan och ekonomin är att hålla samhällen öppna istället för stängda.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter