Klimatskrämsel i SVT ska hjälpa Miljöpartiet kvar i riksdagen

Elitens globala klimatpropaganda går på fullvarv med den varma sommaren som förevändning. I Sverige menar bedömare att det handlar om att hjälpa Miljöpartiet klamra sig kvar vid makten efter höstens val.

”Europa står inför en torkkatastrof i höst, Europa brinner och folk dör”. Detta säger miljöpartiets Märta Stenevi rapporterar Samnytt. Som högutbildad klimattaleskvinna torde Stenevi vara bekant med att temperaturerna varit högre än idag många gånger förut, utan att Europa fördenskull har brunnit upp. Och vad gäller torka har Frihetsnytt tidigare belyst att torkan i bland annat norra Italien har helt andra orsaker än den som Stenevi talar om.

Tyska Bild från 8/8 1975. En kommentar i sociala medier lyder i översättning från tyskan: ”Augusti 1975: Klimatkrisen var ännu inte uppfunnen, Greta Thunberg inte född. CO2 var en av de tre gaserna som luften består av. Miljöpartisterna var fortfarande vanliga kommunister, som anständiga människor inte ville ha med att göra. Ändå var det varmt på sommaren!”

Stenevi ser lösningen att fortsätta minska koldioxidutsläppen, och har inga problem med att priserna på drivmedel fortsätter att öka och ger inget som helst samtycke till politiska åtgärder för att hejda de rusande prishöjningarna.

Miljöpartets påståenden får stort utrymme i SVT och Sveriges radio – något som kritiseras av Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas miljöpolitiske talesman. Kinnunen och många bedömare på sociala medier menar att SVT driver på skrämselpropagandan för att hjälpa Miljöpartiet vinna röster.

Artikeln uppdaterad 2022-07-23 12:08

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter