Klimatgrupp med djupa band till Kina påverkar USA

Klimatorganisationen NRCD har starkt inflytande på USA och president Joe Bidens administration. Organisationen har samtidigt djupa kopplingar till Kina

Det är ideella organisationen NRCD, Natural Resources Defense Council, med säte i USA har tillgångar på över 5 miljarder svenska kronor. Organisationen har sedan mitten av 90-talet jobbat med klimatfrågor i Kina och flera av oJrganisationens toppar har tidigare arbetat hos kinesiska kommunistpartiet eller andra intresseorganisationer till regeringen.

När Kina gör det är det ok

Trots att Kina är världens ledande industriland och har investerat kraftigt i fossila bränslen har landet undsluppit kritik från NRCD. Tvärtom svärmar organisationen över Kinas (brist på) klimatpolitik och skriver att kommunistpartiet är seriöst i sitt åtagande att skapa hälsosammare städer och att de leder världen i arbetet med förnybara energikällor och elektriska fordon.

NRCD avslöjas ha starkt inflytande på Joe Bidens administration

Den amerikanska nyhetsmediet Fox News har avslöjat att NRCD har ett starkt inflytande på de riktlinjer och mål som sätts upp kopplat till klimatet av Joe Bidens administration.

Flera har ifrågasatt om organisationen egentligen jobbar för Kinas intressen varav ett av dessa ska vara att USA ska förlamas i sin konkurrenskraft genom att begränsas av olika klimatmål. Det är inte ovanligt att stormakter finansierar undergrävande verksamhet hos sina ”konkurrenter”. Bedömare ser paralleller mellan Kinas politiska stöd för den asociala BLM-rörelsen, som försökt orsaka inbördeskrig i USA och de amerikanskägda tyska mediehusens mångåriga stöd för anti-kärnkraftsrörelsen i Tyskland, för att inte tala om USA:s stöd för demokratirörelsen i Hongkong.

Frågan är om den välfinansierade miljöorganisationen verkligen jobbar för miljön eller är en allierad till det kinesiska kommunistpartiet och de internationella finanskretsarna, i deras arbete för att undergräva västvärlden och försvaga den europeiska kulturen?

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter