Klimatretoriken har varit densamma i 50 år

Lektor ska nu försöka utveckla argumentationen

Att ha som uppgift utveckla den officiella klimatretoriken ter sig som en angelägen uppgift – de flesta människor är redan mycket trötta på återkommande domedagscenarier och ständigt framflyttade tidpunkter då jordklotet ska gå under på grund av överhettning. Som vanligt när bisarr forskning ska bedrivas är Södertörns högskola i ledningen.

Maria Wolrath Söderberg är lektor i retorik vid Södertörns högskola och forskar om klimatargumentation. Det finns i Sverige en uppsjö obskyra forskningsområden som få skattebetalare skulle finansiera om de hade valet att låta bli. Södertörns högskola är särskilt känt för sin genusforskning, inte minst genom Hanna Lindholms intervjuer med högskolans indoktrinerade studenter. Ämnet ”Klimatargumentation” kommer nu fram som den globalistiska högskolans nya lågvattenmärke. Denna nya giv presenteras i en stor artikel i dagens Aftonbladet.

SD ska knäckas med nya argument

Wolrath Söderberg beklagar sig i artikeln över regeringens nya budget som hon menar leder till ökade utsläpp i Sverige och svårigheter att nå de så kallade klimatmålen. Hon oroas också över att Sverigedemokraternas linje är att negligera de nationella klimatåtgärderna eftersom de är meningslösa även om man tror att vår koldioxid är på väg att förstöra klimatet. Att påverkar exempelvis Kina skulle ge betydligt större utdelning för dem som lider av koldioxidfobi. Därför vill SD satsa mer globalt miljö- och klimatarbete och mindre på restriktioner och kostnader för svenskarna.

Wolrath Söderberg kämpar nu för att utveckla sin klimatargumentation med förhoppingen att kunna slå Sverigedemokraterna på fingrarna med nya argument. Projektet finansieras av Riksbankens jubileumsfond – det vill säga skattepengar.

Stort utvecklingsbehov

Södertörns högskola har hon en stor uppgift framför sig när det gäller att utveckla argumentationen inom klimatområdet eftersom. Argumenten har nämligen varit desamma i minst 50 år.

Nedan följer en kavalkad av rubriker sammanställda av New York Post.

Faksimil: New York Post

1982, efter det att katastrofen inte hade inträffat, rapporterade New York Times om FN:s andra miljökonferens, som inleddes ”med dysterhet”:

Faksimil: New York Post

År 1989 skar en högt uppsatt FN-tjänsteman inom miljöområdet bort ett år från den dystra förutsägelsen och sade att om vi inte löste problemet med klimatförändringarna senast 1999 skulle vi få ”en global katastrof, nationer som försvann från jordens yta och skördebortfall”:

Faksimil: New York Post

Tolba var tillbaka 1990 för att säga att ”Vi kommer att vinna – eller förlora – klimatkampen under 1990-talets första år”.

Faksimil: New York Post

1990-talet gick utan att Jordens undergång kom, men det ökade bara intensiteten. År 2004 skrev tidningen Guardian att en ”hemlig rapport” från Pentagon till president George W. Bush sa att klimatförändringarna skulle ”förgöra oss”.

Faksimil: New York Post

Men under tiden kom och gick en annan dyster förutsägelse. År 2007 sade Rajendra Pachauri, chef för FN:s klimatpanel: ”Om inga åtgärder vidtas före 2012 är det för sent”:

Faksimil: New York Post

Men sluta inte oroa dig – målstolparna har flyttats igen. Från och med 2019 säger FN att det bara återstår 11 år för att förhindra oåterkalleliga skador från klimatförändringarna:


Faksimil: New York Post
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter