Kommitté drar tillbaka stämning mot Donald Trump

Trump: ”De visste att jag var oskyldig”

Donald Trump är inte längre under utredning och behöver inte svara på frågor eller delta i utredningen angående upploppen vid Kapitolium den 6 januari 2021.

Under onsdagen meddelade kommittén som utreder händelserna vid Kapitolium i Washington DC den 6 januari 2021, att stämningen mot Donald Trump dras tillbaka, rapporterar Fox News.

Desperata försök att åtala Trump

Det var efter presidentvalet 2020, där Trump förlorade mot Joe Biden, som anklagelser om omfattande valfusk lyftes. Det rörde sig om fler röster än väljare i vissa områden, att Demokraterna plötsligt fått enorma uppsving i viktiga delstater, och att röstmaskiner blivit manipulerade bland annat.

Den 6 januari 2021 höll Trump ett tal i Washington DC där han påtalade att de inte kommer ge upp och acceptera valfusk. I anslutning till mötet valde ett stort antal anhängare att rikta sin vrede mot kongressbyggnaden, som stormade, trots att Trump uppmanade folk till lugn och att avhålla sig från våldsamheter.

Trots detta har både etablissemangsmedia och politiker drivit en stenhård linje om att Trump bar huvudansvaret och skulle åtalas och dras inför skranket.

Det gick så långt att kommittén ville hindra Trump från att ställa upp i presidentvalet 2024, enligt Fox News.

Seger för Trump

Kommittén ansåg sig inte kunna följa upp informationen i stämningen och valde därför att dra tillbaka den, varpå Trumps Vittnesmål inte längre behövdes, meddelade kommitténs ordförande Bennie Thompson.

Beskedet om att stämningen dragits tillbaka togs emot med glädje av Trump, som skrev följande på sin sociala media Truth Social:

”Blev precis informerad om att den ickevalda kommittén för politiska skurkar har dragit tillbaka stämningen mot mig angående protesten den 6 januari mot det STULNA presidentvalet 2020. De gjorde det förmodligen för att de visste att jag inte gjort något fel, eller så var de på väg att förlora i domstolen. Kanske spelade FBI:s inblandning i RIGGNIGEN av valet in i deras beslut. I vilket fall som helst är stämningen DÖD!”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter