Kommunala bostadsbolag höjer hyrorna – dags för hyresstrejk?

Allmännyttan vill öka sina hyror med hela 9 procent till 2023.

Det är Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem som vill se en höjning med 9 procent och Fastighetsvärdarna Stockholm har tidigare yrkat på en höjning på 9,5 procent, rapporterar Mitti.

Adam Hillawi, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen säger ”Det är ett otroligt högt yrkande. Allmännyttan måste ta ett större samhällsansvar. Vi kommer aldrig gå med på 9 procent.”

Vill att regeringen ska betala

Svenska Bostäders vd, Stefan Sandberg, ser gärna att regeringen hjälper bolagen att behålla sina pengar genom att staten från sin egna skattkista bidrar med pengar till de behövande.

Socialdemokratisk cirkel sluts

Hyresgästkrisen kännetecknas av att karriärnätverket Socialdemokraterna har ansvaret för situationen, från ax till limpa.

  1. Bostadsbolagen i Allmännyttan är kända för att rekrytera sina ledningspersoner från den socialdemokratiska rörelsen – med låg effektivitet och höga kostnader som följd.
  2. När pengarna i bolagen tar slut och hyrorna ska höjas kan den socialdemokratiska pressen rapportera om hårda förhandlingar mellan Allmännyttan och Hyresgästföreningen – en annan organisation som är fast i händerna på karriärnätverket. Hur hårda dessa förhandlingar egentligen är kan var och en föreställa sig.
  3. Diskussionen mellan parterna utmynnar rutinmässigt i förslag om att ”våra politiker” – egentligen skattebetalarna – ska lösa det ekonomiska trångmålet. Om inte skattebetalarna för tillfället kan pungslås ytterligare har partiet goda kontakter med storbankerna – med lån som staten och i slutändan skattebetalarnas barn kommer att få återbetala.
  4. Genom svenskarnas föredömliga skaparkraft och ingenjörskonst brukar den ekonomiska tillväxten, effektivitetsvinsten, lösa medborgarnas ekonomiska problem – så att en ny cirkel kan börja.

Generalstrejk nödvändig

Dessvärre är hyresgästkrisen 2022 något av ett specialfall, som inte kommer att låta sig lösas enligt den vanliga formeln. Detta år har partiet nämligen skapat ytterligare ekonomiska problem i form av astronomiska elpriser pga Gretapolitik, krigsekonomi på grund av Natopolitik samt följderna av socialdemokratisk väljarimport – extrakostnader som den naturliga ekonomiska tillväxen inte kan svälja. Bedömare pekar på de traditionella lösningar som visat sig effektiva när en omvälvning behövs: Hyresstrejk, räntestrejk och generalstrejk.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter