Kommunistledaren blir president i fem år till

Xi Jinping fortsätter stärka sin makt som Kinas president och kommer fortsätta leda den östasiatiska supermakten i ytterligare fem år.

Under en sammankomst i det kinesiska parlamentet under fredagen, den 10 mars, valdes Xi Jinping till landets president för en tredje mandatperiod på fem år. Samtliga av parlamentets 3 000 medlemmar röstade för Xi, i ett val där det saknades någon annan kandidat, rapporterar Reuters.

Frihetsnytt kunde i oktober rapportera om de förändringar som Xi drivit igenom, vilket gjort det möjligt för honom att sitta som ordförande för det styrande kommunistpartiet livet ut. Detta har gjort honom till den mäktigaste ledaren i Kina sedan den kommunistiske diktatorn Mao Zedongs styre (1949-1976).

Under Xis styre har Kina legat i centrum för covidpandemin och upplevde världens hårdaste restriktioner och nedstängningar, vilket orsakade omfattande protester under hösten, som Frihetsnytt skrev om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter